Nederlandse Tafeltennisbond


EK-jeugd cadetten: Kim Vermaas twee keer bij de laatste 32 21-7-2011

Kim Vermaas houdt in het Russische Kazan de eer van Nederland hoog bij de EK-jeugd onder 15 jaar. Zowel in het meisjes cadetten enkelspel als het gemengd dubbelspel aan de zijde van Martin Khatchanov bereikte de Voorschotense de laatste 32. De andere Nederlandse cadetten werden in het enkelspel uitgeschakeld. Vrijdag komen zij nog wel in actie in het dubbelspel.

In het enkelspel was de Oekraïnse verdedigster Oleksandra Gaidei de mindere van Vermaas. Met een duidelijke 4-1 score bereikte de Oranjespeelster de laatste 32. Daarin wacht een speelster uit de top-tien van Europa: de als zevende geplaatste Kristyna Stefcova. De Tsjechische is vrijdagmiddag de tegenstander van Vermaas.

Ook in het gemengd dubbelspel wachten donderdag nog zware tegenstrevers voor Vermaas die samen met Khatchanov speelt. Eerder op de dag werden de Noren Bendik Thorrfinsson en Sara Berner met 3-1 verslagen. Voor een plaats in de achtste finales moet het Nederlandse duo van het als vijfde geplaatste Duitse koppel Kilian Ort/Nina Mittelham winnen.

In het enkelspel viel het doek voor Nikki Eerland en Martin Khatchanov. De jongste Eerland won nog wel de eerste game tegen Audrey Zarif, maar de als zestiende geplaatste Française was daarna de sterkste: 1-4. Ook Khatchanov verloor in vijf games van een sterke opponent. De Nederlander was niet heel veel minder, maar moest steeds in het slot van de game de winst aan zijn tegenstander Andrea Landrieu laten. De als vierde geplaatste Fransman won met 8-11, 11-7, 4-11, 7-11 en 10-12.

Tweet

Programma & Uitslagen enkelspel/dubbelspel/gemengd dubbelspel

Bekijk alle gedetailleerde uitslagen en het programma op www.nttb.nl/ejk.

NTTB/HH