Gemeente Anna Paulowna

Stuurgroep Hollands Kroon start locatieonderzoek permanente huisvesting

De stuurgroep Hollands Kroon stemde donderdag 21 juli in met een locatieonderzoek naar de permanente huisvesting voor de nieuwe gemeente. De tijdelijke locatie in Anna Paulowna wordt vanaf januari 2012 tot halverwege 2016 gebruikt om alle medewerkers en bestuur van Hollands Kroon gezamenlijk te huisvesten. In de tussenliggende periode wordt gezocht naar een locatie waar de gemeente permanent gehuisvest kan worden.

Stuurgroep geeft startschot locatieonderzoek
In de periode 2012-2016 moet een geschikte locatie gevonden worden en deze locatie moet klaar zijn voor ingebruikname halverwege 2016.De ervaring leert dat voor de realisering van een (nieuw) gemeentehuis 4,5 jaar staat. Dit betekent dat er geen enkele marge ingebouwd is om tegenslagen te incasseren. De stuurgroep heeft daarom besloten een locatieonderzoek te laten uitvoeren, waarmee een marge van enkele maanden ontstaat. Het nieuwe bestuur kan daarmee op 1/1/2012 het besluitvormingsproces starten. ICS adviseurs gaat het locatieonderzoek uitvoeren.

Â

Fusie Hollands Kroon
De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.