Gemeente Breda

Breda sluit growshop Oude Baan
De burgemeester van Breda heeft vanmorgen de growshop J.J. Top International B.V., aan de Oude Baan 1B laten sluiten voor een periode van twaalf maanden. Dit omdat artikel 2 en 3 van de Opiumwet is overtreden.

Naar aanleiding van een integrale handhavingsactie in februari van dit jaar, onder leiding van de gemeente Breda, is de growshop aan de Oude Baan 1B gecontroleerd. Hierbij zijn in een naastgelegen loods grote hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen alsook wapens en grote hoeveelheden geld.

Mede op basis van gegevens uit het strafrechtelijk onderzoek heeft de burgemeester, gelet op de aanwezigheid van de drugs, de loods met ingang van 6 juni gesloten voor de duur van twaalf maanden.

Inmiddels is uit nader onderzoek gebleken dat er een functionele relatie is tussen deze loods en de growshop. Om die reden heeft de burgemeester geoordeeld dat het nodig is de growshop tijdelijk te sluiten om deze de functie van verkooppunt van soft- en harddrugs te ontnemen.

Om te voorkomen dat deze inrichting na afloop van de sluitingsperiode als growshop blijft functioneren heeft de burgemeester ook de exploitatievergunning ingetrokken.

Overeenkomstig het door de burgemeester op 20 mei 2010 vastgestelde handhavingsprotocol wordt de growshop J.J. Top International B.V., Oude Baan 1B te Breda gesloten voor de duur van twaalf maanden. De sluiting is ingegaan op 21 juli 2011, om 11.00 uur.
Breda 21 juli 2011
Deel Breda sluit growshop Oude Baan op Twitter Deel Breda sluit growshop Oude Baan op Facebook Deel Breda sluit growshop Oude Baan op Hyves
21jul