Politie Midden- en West Brabant

Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in schuur

Oud Gastel , 21-07-2011

Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in schuur

OUD GASTEL: De politie ging woensdag 20 juli een pand aan de
Wildertstraat binnen en trof in de schuur een hennepkwekerij aan. Eerder was er bij de politie een anonieme melding binnen gekomen. Na onderzoek en overleg met het openbaar ministerie ging de politie het terrein van het huis op.
De schuur bleek te zijn ingedeeld in meerdere ruimten die waren ingericht als kweek- en droogruimten. De politie nam alle toebehoren van de kwekerij in beslag. Omdat er sprake was van diefstal van stroom kwam een medewerker van het energiebedrijf ter plaatse om de meter af te koppelen voor verder onderzoek. De stroom is afgesloten en zal pas weer worden aangesloten als er een naheffing voor de verbruikte stroom en aansluitingskosten zijn betaald. Ook doen ze aangifte van de diefstal van stroom.
De drie aanwezigen bij de schuur en de woning zijn aangehouden. Het gaat om een 69-jarige man en een 66-jarige vrouw uit Roosendaal en de 46-jarige eigenaresse van het pand, uit Roosendaal. De eigenaresse verklaarde dat de kwekerij met ongeveer 300 planten van haar was. De andere twee zouden niets met de kwekerij van doen hebben.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-07-2011 16:52 | © Regio Midden en West Brabant |