Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Genomineerden Werken in Wonen Award 2011 bekend

21/07/2011

Voor de Werken in Wonen Award 2011 zijn twaalf bedrijven - verdeeld over vier regio's - geselecteerd uit de nominaties. De prijs is in het leven geroepen om goede voorbeelden in de woonbranche te verzamelen en medewerkers te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ondernemers, werknemers en toeleveranciers uit de woonbranche, brancheadviseurs van onderwijsinstellingen en opleidingsadviseurs van de kenniscentra Kenniscentrum Handel en SH&M, hebben op de site www.werkeninwonen.nl/award bedrijven in de woonbranche voorgedragen voor deze prestigieuze prijs voor het beste opleidingsbedrijf. De Werken in Wonen Award is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in samenwerking met WoonWerk.

Begin oktober worden de regiowinnaars bekendgemaakt tijdens de Woon Inspiratie Tour (www.wooninspiratietour.nl). Deze vier winnaars gaan door naar de finale. De landelijke winnaar wordt medio november bekendgemaakt, tijdens een kookworkshop van Ramon Beuk.

De twaalf bedrijven die in aanmerking komen voor de Werken in Wonen Award 2011 zijn:

Regio 1

- Homeplaza, Beverwijk

- Ikea, Amsterdam

- Kwantum, Assen

Regio 2

- Nijhof, Baarn

- Interhoff, Maarssen

- DB Keukengroep, Sint Annaland

Regio 3

- Beter Bed, Uden

- Woonexpress, Waalwijk

- Berden Mode & Wonen

Regio 4

- Kwantum, Zwolle

- Eijerkamp, Zutphen

- Prominent, Nunspeet

Werken in Wonen
Goed opgeleid personeel verbetert het imago van de woonbranche en leidt indirect tot een hogere omzet. De strategie van het leerbedrijf gericht op ontwikkelen van (toekomstige) medewerkers en de kwaliteit van de praktijkopleider spelen een zeer belangrijke rol in de keuze van de winnaar van de Werken in Wonen Award 2011. De criteria die aan de Werken in Wonen Award ten grondslag liggen zijn:
* Het bedrijf biedt medewerkers actief ontwikkelingskansen
* Het bedrijf zorgt er actief voor dat medewerkers bijblijven op het vakgebied

* Het bedrijf heeft regelmatig stagiairs en/of BBL-leerlingen
* Het bedrijf staat bij Kenniscentrum Handel en/of SH&M geregistreerd als erkend leerbedrijf.

Stichting WoonWerk

Adres: Symfonielaan 1
Plaats: NIEUWEGEIN
Postcode: 3438EW
Telefoon: (030) 60 20 170
Website: http://www.werkeninwonen.nl
E-mail: info@woonwerk.nl

WoonWerk is een stichting opgericht door de werkgeversorganisatie Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) en de werknemersorganisaties FNV bondgenoten en CNV dienstenbond. WoonWerk is erop gericht een bijdrage te leveren aan het versterken van de woonbranche. Kort samengevat staat WoonWerk voor bevordering van professionaliteit in de branche en het bijdragen aan een gezonde arbeidsmarkt.

Commissie voor de Detailhandel in Wonen

Contactpersoon: M. de Graaf (Maarten)
Telefoon: (070) 338 56 05
Fax: (070) 338 57 11
E-mail: m.degraaf@hbd.nl

De commissie voor de detailhandel in wonen bestaat uit vertegenwoordigers van CBW-MITEX, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. Het HBD vezorgt het secretariaat.