Gemeente Brummen


Nieuwe nieuwsbrief over Eerbeeks Centrumplan

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-07-2011)

Met de unanieme steun van de gemeenteraad werd op 29 juni 2011 aan alle onzekerheid een eind gemaakt. De komende tien jaar ondergaat het dorpscentrum van Eerbeek een facelift. Met het Masterplan als inspiratiebron en de samenwerkingsovereenkomst als concrete basis gaan de vier samenwerkingspartners vanaf nu met veel energie en ambitie werken aan de grootschalige herinrichting en gebiedsontwikkeling van het dorpscentrum van Eerbeek. Het laatste nieuws leest u in een nieuwe (alweer elfde) nieuwsbrief!

Samenwerkingsovereenkomst
Woensdag 6 juli jongstleden werden de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst (SOK). Namens de gemeente Brummen was projectwethouder Elbers gemachtigd de samenwerkingsovereenkomst met een handtekening te bezegelen. De samenwerkingsovereenkomst is een cruciaal document. Deze overeenkomst heeft een sterk juridisch karakter: het bevat gedetailleerde afspraken over de beoogde ontwikkelingen en processen. Samen met het besluit van de gemeente om garant te staan voor een bedrag van 4,7 miljoen euro en het zicht dat daarmee is op forse provinciale subsidies, betekent dit in wezen dat het point of no return bereikt is. De komende tien jaar staan voor Eerbeek in het teken van een grootschalige herontwikkeling van het Eerbeekse dorpscentrum.

Meer informatie
Het laatste nieuws over het Centrumplan Eerbeek vindt u op deze speciale projectpagina. Hier vindt u ook een aparte nieuwsrubriek.