Gemeente Soest

Soest werkt aan riolering: mogelijk stank overlast

21 juli 2011

Vanaf begin augustus tot en met begin september 2011 renoveert de gemeente Soest de riolering in de Albert Cuyplaan, Rubenslaan, Van de Veldeplantsoen, Saenredamplantsoen, Van Goyenlaan en Dalweg. Bij deze werkzaamheden is er een kleine kans dat er een geur vrijkomt. Deze geur is niet schadelijk voor de gezondheid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Eerst wordt het riool onder hoge druk gereinigd. Vervolgens wordt in het bestaande riool een kous aangebracht.

Hierbij wordt het hoofdriool tijdelijk afgesloten. Deze kous wordt zonder te graven aangebracht, wat de overlast voor omwonenden beperkt. Tijdens het uitharden van de kous kan er een sterke, zoete geur vrijkomen die niet schadelijk is voor de gezondheid. De kous wordt gedurende de dag in delen in het riool aangebracht. Het uitharden start in de middag en kan uitlopen in de avonduren.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden staan er op de straat of op de voet- en fietspaden enkele vrachtwagens. Dit kan plaatselijk wat verkeershinder geven en tijdelijk kan een gedeelte van de straat afgesloten zijn.

De Dalweg wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten voor doorgaand verkeer, de rijstrook van het gemeentehuis naar de brandweer blijft beschikbaar. De Kruisweg wordt tijdens de werkzaamheden wel afgesloten.

Omwonenden krijgen een brief met informatie over de aankomende werkzaamheden. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen zij contact opnemen met de uitvoerder van de aannemer de heer H. Knokke 024-3782072.