Provincie Limburg

Sittard-Geleen verleent omgevingsvergunning voor bouw Sportzone Limburg

Gemeente Sittard-Geleen verleent omgevingsvergunning voor bouw Sportzone Limburg

De gemeente heeft de omgevingsvergunning verleend voor realisatie van Sportzone Limburg en de afbouw van het stadion van Fortuna Sittard met onder andere een hotel en retail. Afbouw Stadion BV is ondertussen gestart met de werkzaamheden. Dit doen zij om de afgesproken planning eind 2012 te kunnen halen.

Jan Baggen (directeur Afbouw Stadion BV) : "Wij zijn verheugd dat wij, na een intensieve samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen over het verkrijgen van de vergunning, nu kunnen starten met de bouwwerkzaamheden mede omdat wij eind 2012 Fitland Sport & Onderwijs willen opleveren." "Weinig bouwactiviteiten gaan zo grootscheeps van start als deze. De betrokken bestuurders hebben vandaag dan ook gelijk een werkbezoek gebracht aan de bouwlocatie om de eerste werkzaamheden te aanschouwen. Het belang voor de ontwikkeling van Sportzone Limburg en van een spoedige start van de werkzaamheden wordt gelukkig algemeen onderkend. Daarom is er ook de nadrukkelijke zorg voor de planning, die bijzonder krap is, vanwege de tijdige huisvesting van het onderwijs", aldus wethouder Guyt (Sport), die ook aangaf de ontwikkelingen rond de afbouw van het stadion met een hotel en retail van belang te vinden.

In juni is er al grond van de ziekenhuislocatie overgeplaatst van de bouwlocatie van Sportzone Limburg naar het oude ziekenhuisterrein aan de Walramstraat. Met de retourrit namen de vrachtwagens gemalen slooppuin van het ziekenhuis mee naar Sportzone Limburg. Het slooppuin werd in Sportzone Limburg in depot opgeslagen, totdat er daadwerkelijk gestart kon worden met de bouw. Het puin wordt nu gebruikt als basisfundering voor de verdere bouwactiviteiten. Voor de werkzaamheden die in juni plaats hebben gevonden was geen bouwvergunning nodig.

Sportzone Limburg

Sportzone Limburg is het centrum voor topsport en talentontwikkeling in de regio Sittard-Geleen. Samen met de sportwereld, het onderwijs, het bedrijfsleven, de zorg en de overheid wordt gewerkt aan een topsportklimaat op Olympisch niveau. Deze samenwerking moet leiden tot betere (top)sportprestaties, optimale talentontwikkeling, nieuwe kennis en innovatie. Sportzone Limburg focust op sporten met wortels in de regio: atletiek, handbal, wielrennen, triathlon, (vrouwen)voetbal en tafeltennis. Ook gehandicaptensport, breedtesport en leisure zijn belangrijke onderdelen. Zo wordt in de gemeente Beek onder de vlag van Sportzone Limburg een Centrum voor Aangepast Sporten ontwikkeld. Het gebied rondom het Fortuna Sittard Stadion is het fysieke centrum van Sportzone Limburg, daar worden accommodaties ontwikkeld die voor een Olympische sportinfrastructuur zorgen. Toonaangevend is daarin Fitland Sport & Onderwijs. Hierbij is afstemming tussen (top)sport en onderwijs belangrijk. In Sportzone Limburg streeft men naar (top)sportvriendelijk onderwijs en doorlopende leerlijnen (van VMBO tot Universiteit). "Met de bouw van Fitland Sport & Onderwijs wordt de ontwikkeling van Sportzone Limburg zichtbaar voor de buitenwereld", aldus gedeputeerde Krebber. "Fitland Sport & Onderwijs wordt een locatie voor topsport, breedtesport, onderwijs en leisure. Dat is de synergie die Sportzone Limburg wil bereiken."