NU'91 online Meldpunt Veilig Werken in het Maasstad Ziekenhuis

Persbericht van Nu'91

Na verontruste reacties van gezondheidszorgers in het Maasstad ziekenhuis, wil NU'91 graag een breder beeld krijgen hoe het met de werkomstandigheden en veiligheid van de medewerkers in dit ziekenhuis is gesteld.

Aanleiding voor de reacties is het verscherpte toezicht dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) per direct heeft ingesteld voor het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen dat de raad van bestuur van het ziekenhuis op korte termijn de juiste maatregelen treft om verdere verspreiding van de klebsiella pneumoniae bacterie te voorkomen.

Tot 1 augustus kunnen medewerkers - indien gewenst volledig anoniem - via een online meldpunt (www.nu91.nl) aan NU'91 melden of zij voldoende voorlichting, begeleiding en hulpmiddelen van werkgever krijgen om: - patiënten op een juiste en verantwoorde wijze te verplegen en verzorgen;
- volgens de infectierichtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) te werken;
- zichzelf als zorgverlener goed te kunnen beschermen in alle situaties op de werkvloer?

Als de reacties op het meldpunt daartoe aanleiding geven, gaat NU'91 het gesprek aan met de werkgever.

NU'91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 27.000 gezondheidszorgers.




Razende Robot Reporter