Wetterskip Fryslân


Kamerleden varen mee met vuilwaterboot

donderdag, 21 juli 2011
Kamerleden Anne-Wil Lucas en Johan Houwers (VVD) hebben woensdag 20 juli meegevaren op de boot voor de campagne 'Stop lozing afvalwater, lekker fri(e)s'. De kamerleden werden in Leeuwarden ontvangen door Wietze de Haan, lid van het Dagelijks Bestuur van Wetterskip Fryslân en Jannewietske de Vries, gedeputeerde van de provincie Fryslân. Op de boot kregen bestuurders en kamerleden uitleg over de campagne, vuil water aan boord en de vuilwatersystemen. Met de campagne wil o.a. Wetterskip Fryslân laten zien, hoe belangrijk schoon (zwem-)water is. Ruim anderhalf uur vaarden bestuurders en kamerleden langs de boten in de Prinsentuin.

Handhaver Riens Buwalda van Wetterskip Fryslân geeft kamerleden en bestuurders uitleg over campagne 'Stop lozing afvalwater, lekker fri(e)s'.

Handhaver Riens Buwalda van Wetterskip Fryslân geeft kamerleden en bestuurders uitleg over campagne 'Stop lozing afvalwater, lekker fri(e)s'.

De kamerleden deelden hun ervaringen op Twitter. Anne-Wil Lucas: "Vuilwater lozen levert blauwalg op en op termijn dus ook verlies aan zwemwater! Zonde, terwijl er 130 vuilwaterstations zijn in Fryslân!"

Johan Houwers: "Vandaag actie gesteund tegen lozen van vuilwater van boten in Friesland. Met oa Gerrie DB lid de Haan, gedeputeerde De Vries en collega Lucas."

De vuilwaterboot heeft de mogelijkheid om onderweg afvalwater van boten in te zamelen. Tot en met zaterdag 30 juli vaart de boot onder andere langs Grou, Kollum, Earnewoude en Lemmer. De medewerkers op de boot vragen aandacht voor het gebruik van vuilwatersystemen. De campagne `Stop lozing afvalwater' is opgezet door Het Friese Merenproject (provincie Fryslân), Wetterskip Fryslân, Recreatieschap De Marrekrite en het Watersportverbond regio Fryslân.