Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Avondexcursie Grolloërveen
Op donderdag 21 juli aanstaande organiseren het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie rond het Grolloërveen ten zuiden van Grolloo. Deelnemers lopen onder begeleiding van een ervaren gids lopen om dit bijzondere veen heen en nemen kennis van de karakteristieken van dit gebied. De excursie start om 19.15 uur vanaf de parkeerplaats bij het Grollooërveen en eindigt om ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Vennen en venen horen bij Drenthe. In de boswachterijen in het zuiden van het Nationaal Landschap Drentsche Aa liggen er tientallen. Zij vormen daar een welkome afwisseling van het bos. Hun ontstaansgeschiedenis is erg interessant, maar los daarvan zijn het waardevolle natuurgebieden. Soms zijn ze gedeeltelijk dichtgegroeid met hoogveen en komen er bijzondere plantensoorten voor zoals veenpluis en beenbreek. De randen zijn vaak omzoomd met gagel, een typische struik. Er komen veel verschillende soorten libellen voor in de veentjes en ook broeden er kenmerkende vogelsoorten. Tijdens deze excursie wordt het Grolloërveen op de loep genomen met al zijn schoonheid en facetten. Het gebied kan drassig zijn en daarom wordt aangeraden om waterdichte wandelschoenen of laarzen te dragen.

Datum: donderdag 21 juli
Startplaats: Parkeerplaats De blauwe steen, vanuit Grolloo de Elperweg naar het zuiden afrijden tot einde verharde weg tussen perceel 98 en 99 in boswachterij Grolloo Starttijd: 19.15 uur
Honden worden niet toegelaten.

----------

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht