Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T.
maandag, 18juli 2011.

Donderdag 21 juli 2011 komt het SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk een werkbezoek brengen aan Leeuwarden.

Donderdag 21 juli 2011 komt Jasper van Dijk een bezoek brengen aan Leeuwarden. De heer Van Dijk is lid van de Tweede Kamer voor de Socialistische Partij (SP) en is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor onder andere het hoger onderwijs, media, defensie en cultuur. In het kader van cultuur legt heer Van Dijk aanstaande donderdag een werkbezoek af.

D o e l v a n h e t w e r k b e z o e k
Het werkbezoek staat in het teken van kunst en cultuur in Leeuwarden. Er wordt gekeken naar vraag en aanbod op dit gebied, de spelers die de culturele infrastructuur vormen en wat de toegevoegde waarde is die zij Leeuwarden bieden. In het kader van de plannen voor culturele omvorming worden diverse culturele instellingen bezocht. De SP is benieuwd naar hoe de instellingen zelf de toekomst van cultuur voor zich zien, evenals welke gevolgen zij voorzien met betrekking tot de culturele omvorming, voor henzelf en op maatschappelijk vlak: Wat zijn de gevolgen voor de inwoners van de stad, de werknemers van deze instellingen en voor het culturele aanbod in Leeuwarden? Ook de ambitie van het college om culturele hoofdstad van Europa te worden in 2018 komt aan de orde. In hoeverre is dit haalbaar en sluit dit aan bij de culturele omvorming?

B e z o e k e n a a n i n s t e l l i n g e n
Voor het werkbezoek zijn diverse culturele instellingen bereid om samen met de SP in gesprek te gaan. Ook wethouder Isabelle Diks gaat graag het dialoog aan met de heer Van Dijk over de ontwikkelingen voor cultuur.

Dit resulteert in het volgende programma voor donderdag 21 juli aanstaande;

11.30 Bezoek aan de Harmonie (stadsschouwburg)
12.00/ 12.30 Lunch
13.00 Bezoek Parnas (Centrum voor de Kunsten)
14.00 Bezoek aan het Historisch Centrum Leeuwarden 15.00 Bezoek Mercurius RTV (lokale omroep)
16.00 Gesprek met mevrouw I. Diks (Wethouder Cultuur) 17.00 Interview Mercurius.

c o n t a c t p e r s o n e n



Ingezonden persbericht