Gemeente Weert

20 juli 2011

Met o.a. het WK Tijgeren en protestactie 'schreeuw het van de daken'

SPORT, SPEL EN POLITIEKE PROMINENTEN
BIJ GROTE ACTIE 'HOUD DE KMS IN WEERT'

Donderdagavond aanstaande (21 juli) vindt er een grote actie plaats op de Markt in Weert voor het behoud van de Koninklijke Militaire School (KMS). De gemeente Weert roept iedereen op de petitie te ondertekenen voor het behoud van de KMS. Donderdagavond is daar alle gelegenheid voor tijdens de grote actie 'Houd de KMS in Weert' met het WK Tijgeren als hoofdact.

Donderdagavond vliegt een vliegtuigje boven Weert om de actie aan te kondigen en iedereen op te roepen naar de stad te komen. Om 18.00 uur is iedereen van harte welkom op de Markt. Na een openingswoord door burgemeester Wim Dijkstra vindt er een spectaculaire dance-act plaats van Summer Dance Camp Weert, het grootste jaarlijkse danskamp van Nederland. Aansluitend start onder begeleiding van Punt Welzijn de Urban Sport Tour met hockey- en voetbalactiviteiten voor de jeugd in een soccerdome en pannakooi. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Zij kunnen zich tevens als militair laten schminken. Tegelijkertijd strijden kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar om de snelste tijd tijdens het WK Tijgeren voor cadetten! Om 19.30 vindt het WK Tijgeren nogmaals plaats, nu voor volwassenen. Wethouder John Cardinaal is een van de deelnemers. Inschrijven voor het WK Tijgeren (voor jeugd én volwassenen) is nog steeds mogelijk bij mevrouw K. Rietjens van de gemeente Weert: k.rietjens@weert.nl. De winnaars worden gehuldigd door burgemeester Wim Dijkstra en maken kans op mooie prijzen, gesponsord door Reggefiber, waaronder een iPad en een Nintendo DS Lite. Het hele spektakel wordt muzikaal ondersteund door een DJ.

Politieke intermezzo's
Tijdens de sportactiviteiten wordt meerdere malen aandacht gevraagd voor het ondertekenen van de petitie: wethouder Anton Kirkels en gedeputeerde Mark Verheijen van de provincie Limburg maken duidelijk waarom Weert en de KMS onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er een protestactie waarbij raadsleden van de daken schreeuwen dat de KMS in Weert moet blijven. Het publiek wordt uitgenodigd mee te doen.

Teken de petitie
Door de bezuinigingsplannen van het Rijk dreigt de KMS uit Weert te gaan verdwijnen. Dat zou een grote klap voor Weert zijn. Duizenden mensen hebben de petitie al ondertekend. Burgemeester Wim Dijkstra: "Dit geeft aan dat de KMS van grote waarde is voor Weert. Door deze grote actie hoop ik dat nog meer mensen tekenen. Een vertrek van de KMS uit Weert zou kapitaalvernietiging zijn." Het ondertekenen van de petitie kan aanstaande donderdagavond op de Markt tijdens de actie 'Houd de KMS in Weert'. Het kan ook via http://houddekmsinweert.petities.nl. Wie geen internet heeft kan de petitie ondertekenen in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel in Weert.

Updates over de actie 'Houd de KMS in Weert' zijn op Twitter te volgen via #kmsweert.

2011.107 IJ