Gemeente de Waard




Streefkerk fleurt op door eigen initiatief inwoner

De heer Rietveld uit Streefkerk kweekt al jaren zijn eigen plantjes voor in de tuin. Drie jaar geleden had hij plantjes over en zo kwam hij op het idee om de Kerkstraat in Streefkerk op te fleuren.

Dus pootte hij de plantjes die hij over had bij de winkels in de Kerkstraat, rond de bomen en in de bloembakken. Ook het onderhoud van de plantjes nam de heer Rietveld voor zijn rekening. Dat jaar stonden de plantjes er prachtig bij en oogstte hij veel waardering.

Sindsdien kweekt de heer Rietveld niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de plantenbakken in de Kerkstraat. Ook zorgt hij ervoor dat de planten er het hele bloeiseizoen netjes bij staan. Dit is het gemeentebestuur van Liesveld niet onopgemerkt gebleven. Een winkelier uit de Kerkstraat attendeerde wethouder Teus van Gelder. Het gemeentebestuur van Liesveld waardeert dit soort initiatieven. Daarom heeft wethouder Van Gelder de heer Rietveld thuis bezocht en hem namens het gemeentebestuur als waardering een prachtige bos bloemen overhandigd.