Persbericht

21 juli, 2011

Riverbed neemt Zeus Technology over en breidt IT performance business uit ~ Riverbed biedt door overname uitgebreid applicatie performance portfolio ~

Riverbed, de IT performance company, kondigt vandaag aan dat het Zeus Technology, een organisatie die high-performance software-based load balancing en traffic management-oplossingen voor virtuele en cloud-omgevingen levert, heeft overgenomen. Zeus, gevestigd in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, zal een nieuwe business unit van Riverbed worden, onder leiding van de voormalige CEO van Zeus, Jim Darragh. Riverbed kondigde vandaag ook de overname van Aptimize Limited, marktleider in web content optimalisatie, aan. De overname van beide bedrijven vormt de hoeksteen van de asymmetrische optimalisatiestrategie van Riverbed.

Zeus was koploper in de ontwikkeling van uiterst schaalbare op software-gebaseerde Application Delivery Controllers (ADC). Zeus Virtual ADC (vADC) levert de beste performance en ondersteunt een ruim scala aan virtuele machine managers, ook wel hypervisors, waaronder VMware, Xen, HyperV en KVM. Zeus vADC-oplossingen worden gebruikt door ruim 1.500 klanten wereldwijd, waaronder zeven van de top tien telecombedrijven, een meerderheid van de grootste cloud-dienstverleners, grote omroeporganisaties en grote media- en e-commerce bedrijven.

"Riverbed is de performance company," zei Jerry Kennelly, president en CEO van Riverbed. "Ons doel is om het breedste en beste portfolio van performance-optimalisatieproducten te hebben om performance-problemen bij een grote groep klanten op te lossen. De overname van Zeus past perfect binnen deze strategie. De Zeus-oplossingen zijn ontworpen om klanten te ondersteunen bij het vormgeven van hun applicaties: software met een hoge performance voor cloud-omgevingen."

Zeus benaderde haar productontwikkeling anders door een op software gebaseerde ADC te ontwikkelen. De op software gebaseerde oplossing, Zeus vADC, heeft veel voordelen ten opzichte van de hardware-versies. Het is uiterst geschikt voor virtuele en cloud-omgevingen, kan migreren binnen verschillende omgevingen en het is schaalbaar op verzoek. Daarnaast, omdat het is geïntegreerd in de applicatiegroep, kunnen IT-organisaties de Zeus vADC flexibeler scripts schrijven, automatiseren en implementeren dan met oudere op hardware-gebaseerde benaderingen. Verder is er veel potentieel voor de integratie van zowel symmetrische als asymmetrische versnellingsaanpak om de beste oplossing te bieden voor performance in zowel private als publieke cloud-omgevingen.

"Volgens analisten, zal de virtuele ADC-markt naar verwachting ongeveer vier keer sneller groeien dan de traditionele ADC-markt in de komende vier jaar", vervolgt Kennelly. "Zeus is goed gepositioneerd in deze markt, aangezien klanten zoeken naar ADC-oplossingen voor publieke en private clouds die daadwerkelijk integreren in hun applicatiegroep."

Conform de voorwaarden van de overname betaalt Riverbed ongeveer 110 miljoen dollar voor de aandelen van Zeus en tot 30 miljoen dollar extra op basis van het behalen van bepaalde targets in een bepaalde periode van twaalf maanden volgend op de afronding van de overname. De overname zal naar verwachting ongeveer tegelijkertijd zijn met het vrijgeven van de cijfers van Riverbed van de tweede helft van 2011 en zal bijdragen aan de omzet begin 2012.

"Riverbed is een sterke technologie-speler met een bewezen oplossing voor bedrijven die wereldwijd opereren", zegt Jim Darragh. "Er is een grote synergie tussen onze technologieën, medewerkers en bedrijfsstrategieën, en we delen de Riverbed-visie van het leveren van performance oplossingen voor alle applicaties."

(504 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE