Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

VSG-directeur Paul Coppes treedt vervroegd terug

Oosterbeek, 21 juli 2011 - Per 1 augustus a.s. treedt Paul Coppes vervroegd terug als directeur van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Na eerdere plannen tot aftreding op een later tijdstip heeft hij op verzoek van het bestuur besloten dit per 1 augustus a.s. te doen. Met zijn terugtreden wil hij Vereniging Sport en Gemeenten de ruimte geven voor een nieuw te formuleren beleid. Tot 1 december 2013 blijft hij nog als adviseur aan VSG verbonden.

Vanaf 1987 heeft Paul Coppes zich verbonden met de belangenbehartiging van de lokale sport. De eerste jaren als directeur van de Landelijke Contactraad en vanaf 2006 bij Vereniging Sport en Gemeenten. Hij heeft de afgelopen decennia veel betekend voor VSG en de lokale sport. In zijn functie als directeur was Paul Coppes onder andere betrokken bij de totstandkoming van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Nationaal Platform Zwembaden| NRZ (NPZ|NRZ) en Stichting Zwembadkeur. Ook de samenwerking (convenant) met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kwam onder zijn leiding tot stand.

De koers die afgelopen jaren onder leiding van Paul Coppes, in de beleidsbrief Koersvast is vastgelegd, wordt momenteel na evaluatie geherformuleerd. Nu het merendeel van de geformuleerde doelen uit deze beleidsbrief is gerealiseerd, wil Vereniging Sport en Gemeenten voor de komende jaren (2012 - 2016) een nieuw visie en beleidsplan opstellen. Ook de effecten van de Rijksbezuinigingen op het lokale sportbeleid en trends en ontwikkelingen in het sportbeleidsveld geven daartoe aanleiding.

Het bestuur van Vereniging Sport en Gemeenten zet sterk in op een toekomstbestendig visie en beleidsplan en laat zich in het proces bij dit visievormingstraject extern begeleiden. De nieuwe visie zal onder de bestuurlijke leiding van nog te benoemen nieuwe bestuursvoorzitter, Lucas Bolsius, vorm krijgen. De verwachting is dat hij op de Algemene Ledenvergadering tijdens het jaarlijkse VSG-congres in september formeel benoemd wordt. De opvolging van de directeur zal na het formuleren van de nieuwe visie in gang worden gezet.