Ingezonden persbericht


St. van den Brink neemt Carrier Transicold's nieuwe PIEK-gecertificeerde Vector 1550 City koelunit in gebruik

ROTTERDAM, 21 juli 2011 - Nachtelijke leveringen zorgen voor grote logistieke uitdagingen voor gekoeld transport. Om deze reden heeft St. van den Brink, een van de belangrijkste Nederlandse spelers in geconditioneerd vervoer, gekozen voor de nieuwste trailers van Carrier Transicold: de Vector 1550 City (Vector 1550 City) en de Vector 1850 MT City koelunits. Deze units worden ingezet voor diverse klanten, zoals restaurantketens en supermarkten. Carrier Transicold maakt deel uit van Carrier Corp., marktleider in geavanceerde oplossingen voor klimaatbeheersing en onderdeel van de United Technologies Corp. (NYSE: UTX). Carrier Transicold verbetert de temperatuurregeling bij internationaal transport met een complete productielijn voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers.

De Vector 1550 City is voor het eerst getoond tijdens de Carrosserie Vakdagen 2011 in Hardenberg. De nieuwe koelunit voldoet aan de strenge PIEK-norm en heeft daarnaast de bewezen betrouwbare all-electric technologie van de Vector-range, met als gevolg een laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en gewichtsreductie.

De PIEK-gecertificeerde Vector 1550 City is de nieuwste unit binnen de City-range van Carrier Transicold, die al bestond uit de Vector 1850 City, de Vector 1850 MT City en de Supra City. De Vector 1550 City biedt met zijn ruime koelvermogen, lage brandstofverbruik en geringe geluidsproductie tal van voordelen voor de logistieke keten en omwonenden.

"De PIEK-norm is in 2003 in Nederland geĂŻntroduceerd om de geluidsbelasting door nachtelijke bevoorrading, voornamelijk supermarkten, voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. PIEK schrijft voor dat het geluidsniveau tijdens nachtleveringen (van 22:30 tot 07:00) de 60dBa - vergelijkbaar met een normale conversatie - niet mag overschrijden", zegt Giel Verkamman, Managing Director van Carrier Transicold Benelux. "Hierdoor steeg de vraag naar geluidsarme koelmotoren sterk. Door PIEK- units te gebruiken kunnen transporteurs zoals St. van den Brink ook tijdens nachtdistributie supermarkten bevoorraden. Het gebruik van het wegennet tijdens verkeersluwe uren zorgt namelijk voor minder files, minder vervuiling en minder ongelukken. Het lage brandstofverbruik en bescheiden gewicht (790 kg) van de unit vermindert de CO2 uitstoot. Daarnaast zullen de schappen beter gevuld zijn omdat ook in de nachtelijke uren mag worden bevoorraad."

St. van den Brink is een van de eerste transportbedrijven die de Vector 1550 City in gebruik neemt. St. van den Brink is een transportonderneming die zich gespecialiseerd heeft, en een belangrijke speler is, in geconditioneerd vervoer. Naast het bevoorraden van supermarkten richt het bedrijf zich op de distributie van zuivel en is het actief binnen de foodservice sector en het non-food retail segment.

"PIEK-gecertificeerd materiaal is in onze specifieke markt een vereiste. In 2003 waren wij het eerste transportbedrijf dat PIEK-materieel inzette voor nachtdistributie. Om aan deze specifieke distributiebehoeften te voldoen, is het een logische keuze geweest om de Vector 1550 City aan te schaffen", vertelt Alex van den Brink, Managing Director van St. van den Brink. "We zijn al twaalf jaar zeer tevreden over de koelsystemen en service van Carrier Transicold. Sinds een aantal jaar hebben wij nu Vector units in gebruik en we zijn daar erg positief over. We hebben daarom alle vertrouwen in de nieuwe Vector 1550 City en de Vector 1850 MT City. We krijgen alle voordelen van de standaard units als het gaat om prestatievermogen en laag brandstofverbruik gecombineerd met de PIEK-certificering."

Zowel de Vector 1550 City als de Vector 1850 MT City zijn voorzien van een ATP ( FRC) certificaat en zijn daarmee de enige PIEK-gecertificeerde koelunits die ook geschikt zijn voor grensoverschrijdend vervoer van diepvries en bederfelijke goederen.

"Met de toevoeging van de nieuwe Vector 1550 City en de beproefde Vector 1850 MT City units aan onze vloot zijn we uitstekend gepositioneerd om zelfs aan de meest veeleisende transporttoepassingen van onze retail en horeca klanten te voldoen in heel Nederland en in Europa," concludeert Alex van den Brink.

###

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold helpt bij het verbeteren van de temperatuurregeling tijdens transport en verscheping met een compleet aanbod aan apparatuur voor gekoelde vrachtauto's, opleggers en containers. Carrier Transicold maakt deel uit van Carrier Corp., een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van hightech verwarmings-, airconditionings- en koelingsoplossingen. Carrier-experts bieden duurzame oplossingen aan voor het integreren van energiezuinige producten en klimaatcontrole (residentieel, commercieel, detailhandel, transport en foodservice). Carrier is opgericht door de uitvinder van moderne airconditioning en verbetert de wereld om ons heen door middel van technische innovatie en milieuvriendelijk beleid. Het bedrijf is onderdeel van United Technologies Corp., een wereldwijd toonaangevende leverancier die de sectoren luchtvaart en gebouwsystemen bedient. Ga voor meer informatie naar www.carrier.com & www.carriertransicold.eu