Persbericht

Shared services cloud-platform UNIT4 maakt Agresso Business World beschikbaar voor Britse scholen


- Cloudgebaseerd platform levert financieel systeem voor academies


- Maximale flexibiliteit om toekomstige organisatorische en technische veranderingen door te kunnen voeren


- Clouddiensten worden op maat geleverd voor elke academicus - betaalbaar, veilig en toegankelijk

Sliedrecht, 21 juli 2011 - Xentrall, het Britse samenwerkingsverband tussen de gemeenten Stockton-on-Tees en Darlington Borough (Midden- Engeland), heeft Shared Journey, het cloud platform van UNIT4 voor groepen organisaties geselecteerd. Het cloud platform dient als basis voor de levering van de ERP-oplossing Agresso Business World en bedient het toenemende aantal scholen dat zich aanmeldt om onafhankelijke 'Learning Academy' te worden.

Met Agresso Business World wordt de financiële administratie van het Academies Programme binnen deze gemeenten ondersteund. In dit onderwijsprogramma kunnen Engelse scholen direct subsidies van de centrale overheid krijgen. Binnen het programma kunnen scholen zich ontwikkelen tot 'Learning Academy', waardoor ze minder afhankelijk zijn van lokale subsidies en landelijke onderwijsrichtlijnen.

De voordelen van UNIT4's 'Shared Journey'-platform - gedeelde kosten, snellere implementatietijden, ondersteuning voor organisatieveranderingen en flexibiliteit met betrekking tot cloud software ontwikkelingen, hebben tot gevolg dat Xentrall betaalbare diensten kan leveren. Deze diensten bieden volledige ondersteuning voor de academies en voor de efficiency-agenda van de Britse regering. Implementatie van het systeem bij een nieuwe academie kost slechts twee weken, significant minder dan de implementatietijd van een traditioneel on-premise systeem.

Shared Journey is een nieuw product van UNIT4, waarmee organisaties de schaal- en kostenvoordelen van cloud computing kunnen plukken, maar toch hun eigen identiteit en onafhankelijkheid behouden. Shared Journey heeft een betaalbare abonnements-tariefstructuur, waaronder zowel de shared licenties, het onderhoud als de operationele en technische IT-ondersteuning valt. Doordat het incentive-based is, daalt het maandtarief voor individuele leden wanneer meer organisaties zich bij Shared Journey aansluiten.

Xentrall kan met de Shared Journey-aanpak voor de scholen gaten in de databeveiliging voorkomen, door eenvoudig organisatorische data tegen minimale kosten te scheiden, terwijl de langdurige investering in het bestaande Agresso ERP-platform overeind blijft.

"De academies hebben alleen maar een webbrowser nodig om toegang te krijgen tot het systeem", zegt Steve Vasey, Financieel Manager (Business Services) bij Xentrall. "Shared Journey is cloud-gebaseerd waardoor we het aantal licenties eenvoudig kunnen uitbreiden, terwijl de academies alleen betalen voor wat zij gebruiken. De flexibiliteit van Agresso is indrukwekkend: we kunnen veranderingen intern doorvoeren en de oplossing aanpassen aan de specifieke wensen van de academie. Dit betekent dat zij niet bezig te houden met IT of het onderhoud van het financiële systeem; in plaats daarvan kunnen ze hun energie steken in het geven van goed onderwijs."

Xentrall zal zich in eerste instantie richten op veertig scholen in de regio die op de nominatie staan voor de Academy-status. De samenwerkende gemeenten krijgen echter al veel aanvragen binnen van scholen buiten het focusgebied.