Persbericht


21 juli, 2011

Minihouse The customs company verder onder de naam Kewill Minihouse

Een jaar na de overname van Minihouse door Kewill is de integratie verder vormgegeven. Dit uit zich in een nieuwe huisstijl en naam: Kewill Minihouse. Het voormalig hoofdkantoor van Minihouse in Heerenveen is door Kewill aangewezen als het 'Centre of Excellence' op het gebied van douane in de Benelux. Hiervandaan worden de ontwikkelingen op douanegebied voor klanten nauwlettend gevolgd en vertaald naar praktische toepassing in aangiftesoftware.

In het nieuwe Centre of Excellence zijn resources samengevoegd, wat resulteert in meer beschikbare douane- en softwarespecialisten. Zij ontwikkelen, op basis van de nieuwste technologie, systemen die een grotere effectiviteit aan het douaneaangifteproces toevoegen.

De eerste effecten van de integratie hebben in het afgelopen jaar al plaatsgevonden: Kewill haalde een grote hoeveelheid kennis van douaneprocessen in huis. Een eerste stap was het overzetten van de communicatie-hub naar die van Minihouse. Deze activiteit zorgt ervoor dat de communicatie van en naar de douane zonder problemen verloopt. Iets waar klanten dagelijks van profiteren.

Door de overname kon Minihouse verder werken aan haar Europese ambities. Vanuit de Europese Commissie wordt steeds meer aangestuurd op een Europese customs-oplossing. Organisaties die grensoverschrijdend (gaan) werken, kunnen nu dankzij Kewill Minihouse met Kewill CustomsXchange (KCX) (één oplossing) in de gehele EU hun douaneformaliteiten afhandelen. Een eerste succes daarin voor Kewill Minihouse werd behaald met Heinz; het eerste gezamenlijke project waarbij een koppeling werd gelegd tussen KCX, SAP en myUnidoc.eu, de SaaS-applicatie van Minihouse. Er werd gestart met implementaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Ook is er onlangs een overeenkomst getekend met Toll Global Forwarding voor de gehele Global Trade Management suite, inclusief de douane-compliance voor de individuele landen en de EU-brede regelgeving, zoals bijvoorbeeld ICS.

In 2008 werd de Belgische douanesoftwareleverancier C&S overgenomen door Minihouse. Sinds de overname door Kewill, behoort ook C&S tot de Kewill Group. Qua integratie houdt C&S gelijke tred en heeft per 15 juli een nieuwe naam en huisstijl geïntroduceerd: Kewill C&S.

(328 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE