Persbericht

Progress Software introduceert een nieuwe solution accelerator voor een anticiperende reisbranche ~ Nieuwe oplossing zorgt voor een korte time-to-market bij de implementatie van nieuwe diensten ~

Rotterdam, 21 juli 2011 - Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, heeft afgelopen week tijdens de Air Transport IT Summit in Brussel de Progress® Responsive Travel Alliances solution accelerator geïntroduceerd. De nieuwe solution accelerator verbetert de samenwerking-, marketing- en code-sharing-mogelijkheden. Reisorganisaties kunnen hierdoor hun klanten meer reisbestemmingen aanbieden, premium klanten beter ondersteunen en producten en diensten van verschillende partners zonder problemen gecombineerd aanbieden. De oplossing maakt het ook mogelijk voor medewerkers van de klantenservice van luchtvaartmaatschappijen om gebruik te maken van verschillende centrale boekingssystemen die onderling gekoppeld zijn. Deze worden als één geïntegreerd systeem gepresenteerd. Dit zorgt ervoor dat zij tijdens ieder contactmoment overzicht hebben van de gezamenlijke passagiers en op basis van deze gegevens actie kunnen ondernemen.

De Progress Responsive Travel Alliances solution accelerator verkort de tijd die nodig is om nieuwe diensten en producten op de markt te brengen. Hierdoor worden er sneller nieuwe en aanvullende inkomsten gegenereerd. De solution accelerator kan eenvoudig worden aangepast aan de bestaande legacy IT-systemen en worden geïntegreerd binnen de eigen bedrijfsprocessen.

"De reisbranche staat voortdurend onder druk door stijgen brandstofprijzen, hogere kosten voor arbeid en onderhoud en andere bijkomende kosten", stelt Joshua Norrid, Industry vice president voor travel and leisure bij Progress Software. "Samenwerking, het delen van codes en financiële partnerships worden steeds vaker gezien als een aantrekkelijke groeistrategie voor luchtvaartmaatschappijen. De integratie die noodzakelijk is om deze partnerships succesvol tot stand te brengen, betekent meestal hoge ontwikkelkosten, een forse tijdsinvestering en complexe en risicovolle projecten. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat een groot aantal systemen gekoppeld moeten worden, er verschillende standaarden worden gebruikt bij de samenwerkende maatschappijen en een betrouwbare gegevensuitwisseling wat voor extra complexiteit zorgt."

Door Progress Responsive Travel Alliances solution accelerator te combineren met Progress DataXtend® Semantec Integrator, kan een nieuwe en innovatieve methode voor het beheren van complexe samenwerking worden gerealiseerd. Het uitgangspunt van een universeel toegankelijk Passenger Name Record (PNR) in combinatie met de bijhorende SOA-webdiensten die beheerd moeten worden, hoeft de industrie niet langer af te schrikken.

"De Progress Responsive Travel Alliances solution accelerator biedt een vereenvoudigde integratie tussen centrale reserveringssystemen, terwijl Progress DataXtend Semantec Integrator zorgt voor een zinvolle uitwisseling van informatie tussen applicaties en diensten binnen een Messaging en service-oriented achitecture (SOA). Dit betekent dat luchtvaartmaatschappijen nu de mogelijkheid hebben om snel op standaarden gebaseerde webdiensten te ontwikkelen en in staat zijn om vanuit verschillende systemen de volledige reis te managen, ongeacht via welke kanaal het klantcontact verloopt."

De oplossing stelt alliantiepartners in staat om de klant één gezicht te bieden, terwijl de zakelijke voorwaarden en afspraken van iedere partnerovereenkomst of het alliantielidmaatschap in acht worden toegepast.

De nieuwe Progress Responsive Travel Alliances solution accelerator benut de mogelijkheden van Business Process Management (BPM), Business Transaction Assurance (BTA), service-oriented architecture (SOA) en datamanagement. Deze oplossing biedt ondernemingen de mogelijkheid om complexe bedrijfsprocessen te modelleren, visualiseren, beheren en wijzigingen. Ook stelt het hen in staat om de performance in real-time te monitoren en het bereik van bestaande systemen te vergroten door gebruik te maken van datastandaarden en SOA, zonder hard-coding interfaces en message types.