Socialistische Partij Rotterdam

Kerngroep Delfshaven: Staringbuurt wil niet tegen de vlakte!

21-07-2011 * Gister gingen de Kerngroep Delfshaven en gemeenteraadslid Leo de Kleijn op bezoek bij een aantal bewoners van de Staringbuurt in Spangen. Afgelopen maart kregen deze huurders, geheel onverwachts, te horen dat hun woning gesloopt gaat worden. Ondanks dat ze meerdere malen hebben aangegeven niet weg te willen uit hun woning en de buurt, heeft de woningcorporatie toch plannen gemaakt voor sloop en het ontwikkelen van grotere nieuwbouwwoningen op deze plek.

Multatulistraat, deel van de Staringbuurt die op de schop moet.

Als het aan de woningbouwcorporatie Woonstad ligt zullen in de Staringbuurt meer dan 200 sociale huurwoningen vanaf 2013 tegen de vlakte gaan. De kans dat huidige bewoners hierna terug kunnen keren naar hun oude wijk is klein, aangezien er minder dan de helft van het aantal woningen zal worden teruggebouwd in de vorm van koopwoningen.

"Het was een donderslag bij heldere hemel." verteld een bewoonster van de 2e Staringstraat, zij werd net als de meeste bewoners in maart verrast met de mededeling dat haar woning tegen de vlakte zou gaan. De bewoners geven aan prettig te wonen in deze buurt, goed contact te hebben met de buren, en zeker nu het beter gaat met de wijk niet weg te willen. "Jaren geleden toen mijn broertjes en zusjes niet op straat konden spelen omdat het onveilig was, zijn we ook gebleven," Verwoord een bewoonster van de Vosmaerstraat. "Maar nu het weer goed gaat met Spangen willen ze ons zeker weg hebben!"

Het onderhoud van de woningen is al jaren slecht en de bewoners geven aan dat er wel iets moet gebeuren om hun woningen leefbaar te houden, maar achterstallig onderhoud is nog geen reden voor sloop. Daarom is een aantal actieve bewoners bezig met een brief naar de corporatie en het ophalen van handtekeningen in de buurt. De SP Delfshaven zal de komende tijd de bewoners hierbij ondersteunen.

Wilt u ook helpen met acties rondom het onderhoud van huurwoningen in Delfshaven of elders in Rotterdam? Bel of mail dan naar: 06 2467 3277 / q.velter@gmail.com