Gemeente Sittard-Geleen


Twee ingang Odaparking Paardestraat geopend

Sittard-Geleen, donderdag 21 juli 2011- Dee gemeente Sittard-Geleen heeft vandaag, donderdag 21 juli, om 13.00 uur de tweede ingang van de Odaparking aan de Paardestraat in Sittard feestelijk geopend.

De bouwcombinatie Laudy-Van Wijnen heeft de tweede ingang op de drempel van de bouwvakantie opgeleverd aan de wethouders Peter Geenen en Ruud Guyt. Geenen: 'Ik ben er trots op dat de tweede ingang in zo'n kort tijdsbestek is gerealiseerd. Ik bedank omwonenden, Paardestraat-ondernemers en de bouwcombinatie voor de constructieve samenwerking die nodig was om dit project te realiseren. In januari werd gewerkt aan het definitieve ontwerp, in februari zijn de plannen gecommuniceerd, in maart werd de vergunning verleend en in april werd het werk gegund. Van mei tot begin juli is de ingang gerealiseerd. Een bijzondere prestatie.'

In december 2010 is besloten de tweede ingang van de Odaparking versneld aan te leggen. Nu de ingang klaar is, worden de omliggende wegen aangepast. Zo wordt op de President Kennedysingel en op de Tudderenderweg een extra opstelstrook aangelegd. Ook de kruising Odasingel/Paardestraat wordt aangepast. Twee nieuwe PRIS-borden moeten het verkeer straks naar de nieuwe parkeeringang toe leiden. Als alles naar verwachting verloopt, zijn deze werkzaamheden eind 2012 afgerond. Het totale project kost 2,1 miljoen euro.

Geenen: 'Met deze investeringen krijgt de Paardestraat nog meer de functie van aanloopstraat naar de Markt en binnenstad van Sittard. Dat is goed voor de ondernemers in de Paardestraat en voor het ondernemersklimaat in de stad.'

Fotobijschrift: De eerste automobilisten die via de Paardestraat de Odaparking bezochten, kregen een tegoedbon voor een gratis autowasbeurt.

De meegeleverde foto is vrij van rechten onder vermelding van Rob Nijpels




Gemeente Sittard-Geleen