Gemeente Weert

21 juli 2011

Bijna 6000 handtekeningen

GESLAAGDE ACTIE 'HOUD DE KMS IN WEERT'

De grote actie 'Houd de KMS in Weert' is geslaagd. Er zijn ruim 1400 nieuwe handtekeningen onder de petitie gezet. Wethouder Anton Kirkels: "Het belangrijkste was het ophalen van nog meer handtekeningen voor het behoud van de KMS. En dat is gelukt! Bovendien hebben we het publiek en de aanwezige media kunnen uitleggen waarom de KMS zo belangrijk is voor Weert."

Donderdagavond 21 juli vond er een grote actie plaats op de Markt in Weert voor het behoud van de Koninklijke Militaire School (KMS). Tijdens het evenement werd mensen gevraagd de petitie te ondertekenen voor behoud van de KMS. In totaal hebben nu bijna 6000 mensen getekend. Kirkels: "Ik ben heel blij dat zoveel mensen de actie steunen. Laat dit een duidelijk signaal zijn voor Den Haag dat een vertrek van de KMS uit Weert kapitaalvernietiging is."

Snelle tijden bij het WK Tijgeren
De hoofdactiviteit van de actie was het WK Tijgeren over een baan van 30 meter. Wethouder John Cardinaal was een van de prominenten die enthousiast deelnam. Bij de jeugd van 9 tot 12 jaar werd de snelste tijd (36,22 sec.) neergezet door Lopke Prinxten (11 jaar). Bij de categorie jeugd van 12 tot 15 jaar werd de snelste tijd (22,22 sec.) getijgerd door Martin Beelen (14 jaar). Bij de volwassenen tijgerde Laurens van Erp als snelste (19,31 sec.). De winnaars werden gehuldigd door burgemeester Wim Dijkstra. Als opening van het WK Tijgeren was er een spectaculaire dance-act van SummerDANCE Weert. Ook de Urban Sport Tour was present met hockey- en voetbalactiviteiten voor de jeugd.

Politiek schreeuwt het van de daken
De raadsleden hielden een protestactie door op ludieke wijze van de daken te schreeuwen dat de KMS in Weert moet blijven. Daarna vertelden wethouder Anton Kirkels en gedeputeerde Mark Verheijen van de provincie Limburg waarom Weert en de KMS onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gedeputeerde Mark Verheijen: "De KMS gaat ons aan het hart. We moeten blijven opkomen voor het Limburgse belang. Daarbij laten we de argumenten spreken. En als het gaat om bezuinigen, denken wij dat sluiting van de KMS helemaal niet de meest geldopbrengende optie is."

Teken de petitie
Door de bezuinigingsplannen van het Rijk dreigt de KMS uit Weert te gaan verdwijnen. Het ondertekenen van de petitie kan nog steeds via http://houddekmsinweert.petities.nl. Wie geen internet heeft kan de petitie ondertekenen in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel in Weert.

Updates over de actie 'Houd de KMS in Weert' zijn op Twitter te volgen via #kmsweert.

2011.108 LS




Gemeente Weert