Gemeente Utrecht


2011 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
98 Vragen van Mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen 21 juli 2011)


Schriftelijke vragen inzake nieuwe en tijdelijke verkeersstructuur Vleuten-centrum


Eind vorig jaar/begin dit jaar is de Dorpsstraat in Vleuten helaas erg lang opgebroken geweest voor de realisatie van het nieuwe centrum van Vleuten. Vanaf 8 augustus zal er gestart worden met het openbreken van de Pastoor Ohllaan. Op dit moment wordt er gebouwd bij dezelfde weg. Daarnaast wordt er gewerkt aan de realisatie van het nieuwe winkelcentrum aan de Hindersteinlaan. Tot slot is op dit moment de Maarssenseweg afgesloten. De door dit college gemaakte nieuwe analyse van de verkeersstructuur in en rondom Vleuten is weliswaar afgerond in april jl., maar de resultaten ervan zijn bij de gemeenteraad, ondernemers en inwoners van Vleuten nog niet bekend. De nu genomen maatregelen zijn in het kader van de plannen die voor deze nieuwe analyse zijn vastgesteld. Fasering en afstemming van de werkzaamheden zijn essentieel voor een veilige en goede bereikbaarheid van de winkels in het centrum van Vleuten en van, na de zomervakantie, de Willibrordschool en de Torenpleinschool.

Diverse ondernemers en bewoners van Vleuten hebben contact opgenomen met D66 met zorgen en vragen over alle ontwikkelingen in Vleuten. Sommige van die vragen kon D66 via het wijkmanagement in Vleuten (dank daarvoor), beantwoord krijgen - maar niet allemaal.

Derhalve stellen wij u de volgende vragen:

1. Kunt u een fasering aangeven van alle werkzaamheden in Vleuten?
2. Wat waren de resultaten van de analyse van de verkeerssituatie in Vleuten? Wanneer en hoe wilt u deze bekendmaken?
3. Heeft u met de winkeliers, met name op de Pastoor Ohllaan, overlegd over de bevoorrading en bereikbaarheid van hun winkels tijdens de wegwerkzaamheden?
4. Hoe zal de bevoorrading van de Dirk plaatsvinden als er gebouwd wordt op het grasveld bij de Albert Schweitzerlaan? Zijn er afspraken gemaakt en is er afstemming geweest met de winkelier en de Torenpleinschool, waarvan de fietsingang op vrijwel diezelfde plek is?
5. Op 15 augustus start het nieuwe schooljaar van de Willibrordschool. Op dat moment zijn de 2 toegangswegen, de Pastoor Ohllaan en de Paddenaar, nog opgebroken of bouwplaats. D66 vertrouwt erop dat er goed met de school, ouder- en verkeercommissie van de school is gesproken hierover. Hoe wordt de veiligheid van de kinderen gewaarborgd?
6. Mei 2009 is op een Raadsinformatiemiddag in Jozefzorg die op verzoek van D66 is georganiseerd, beloofd door de wethouder verkeer dat het zebrapad op de Patoor Ohllaan ter hoogte van de Willibrordschool, zou blijven bestaan. In de publicatie in De Brug wordt dit niet gemeld. Waarom niet?
7. Wordt er afgestemd tussen de afdeling economische zaken en verkeer? Er is bv. een vergunning voor 5 dagen afgegeven aan een bloemenstal op de hoek Schoolstraat/Dorpsstraat, terwijl de bloemenzaak op de Pastoor Ohllaan vreest voor de bereikbaarheid van de zaak. Nu is D66 uiteraard voorstander van concurrentie, maar wel in een 'level playing field'. Kunt u aangeven wat uw overwegingen hierbij waren?
8. De situatie op de kruising Odenveltlaan/Dorpsstraat is gewijzigd. Van een, sinds mensenheugenis, voorrangskruising naar een gelijkwaardige kruising. De gelijkwaardige kruising hing samen met de knip op de Hindersteinlaan en op de Maarssenseweg, zodat verkeer naar de A2 via de Haarrijnse Rading en de Heldinnenlaan geleid zou worden. Beide knips zijn nog niet klaar. De kruising Odenveltlaan/Dorpsstraat is ook versmald. Bent u bereid om borden te plaatsen op de Odenveltlaan en Dorpsstraat dat de situatie gewijzigd is en er een gelijkwaardige kruising aankomt?


---- --