Muziek, fashionshows en bands in alternatieve pop-up store Utrecht


UTRECHT, 20110706 -- Eindelijk is er weer een leuke hang-out voor jongeren op een mooie plek. Aan de Oudegracht 245 in Utrecht vindt op donderdag 21 juli een openingsspektakel plaats voor een pop-up store, uniek in zijn soort. In deze tijdelijke winkel wordt niet alleen een speciale collectie alternatieve kleding en accessoires verkocht maar vinden ook activiteiten plaats, zoals modellencompetities, modeshows, hairstyling, catwalk-workshops, bands die optreden en meer.

De winkel is open van 21 tot en met 31 juli. In die periode vinden er elke dag activiteiten plaats, in aanloop tot het Summer Darkness festival, dat jaarlijks plaatsvindt op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht, zoals poppodium Tivoli en het Domplein. 

Een greep uit het programma
Donderdag 21 juli: Openingsspektakel met Burlesque acts, DJ en finale bandcompetitie
Vrijdag 22 en zaterdag 23 juli: Voorselectie modellen voor fashionshow; Workshop ‘Walk the Catwalk’
Dinsdag 26 en woensdag 27 juli: Miss & Mr Summer Darkness verkiezing
Donderdag 28 juli: Bekendmaking winnaars fashionshow en Miss & Mr Summer Darkness, optreden band Kingfisher Sky
Vrijdag 29 juli: Bal du Masque, opening Summer Darkness
Zaterdag 30 en zondag 31 juli: Attitude Holland fashionshow Domplein,16.00 uur

De pop-up store is dagelijks geopend van 13.00 tot 18:00 uur en op donderdag tot 21:00. Op zondag is de pop-up store gesloten.

Summer Darkness en Attitude Holland
Summer Darkness is een interdisciplinair festival voor alle mogelijke underground stromingen, zoals wave, neo-folk, EBM en industrial met op deze negende editie headliners Killing Joke en VNV Nation. De prachtige gotische binnenstad van Utrecht is van 29 t/m 31 juli het decor voor live optredens, modeshows, dansinstructies, een gemaskerd bal en een alternative/gothic/fantasy markt. Bezoekers kleden zich graag extravert en komen voor een complete lifestyle-ervaring. Daarom wordt intensief samengewerkt met de toonaangevende webshop Attitude Holland. www.summerdarkness.nl

Wie zit hier achter?
Attitude Holland bestaat sinds 1999 en is een bedrijf dat iedereen, hoe excentriek of apart ook, in zijn waarde laat. Haar motto is: Iedereen is goed zoals ‘ie is, hoe hij of zij er ook uitziet. Mensen uiten zich op allerlei manieren, via muziek, kleding, boeken, radio of internet. Attitude Holland ondersteunt deze mensen om zichzelf te durven en mogen zijn, met een aanbod op het gebied van kleding, schoenen en make-up. Mensen die anders durven zijn maken de wereld immers een beetje mooier. www.attitudeholland.nl