Openbaar Ministerie

Breda, 6 juli 2011
Tilburgse koperdieven voor de snelrechter

De twee op 1 juli in Tilburg aangehouden verdachten van diefstal koper komen op 21 juli voor de snelrechter in Breda. De politie hield de twee mannen van 19 en 30 jaar vorige week aan en de rechter-commissaris stelde deze week de Tilburgers in bewaring.

Agenten zagen op 1 juli rond 04.00 uur in de Veenendaalstraat (Koolhoven) twee mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Het lukte de agenten beiden op afstand in de gaten te houden. Na korte tijd stapten de mannen in een auto en reden weg. Op de Reeshofweg kreeg de bestuurder een stopteken waarna het voertuig gecontroleerd werd. In de auto trof de politie naast inbrekerswerktuig stroomkabels aan, vermoedelijk afkomstig van een bouwterrein aan de Veenendaalstraat. De partij koper (waar de stroomkabels grotendeels uit bestaan) is in beslag genomen.

Een dag voor de diefstal hebben o.a. minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, de politie, het Openbaar Ministerie en de metaalverwerkingsbranche afspraken gemaakt om de koperdiefstal integraal aan te pakken. In de bouwsector verdwijnt jaarlijks zo'n 120 miljoen euro aan elektrische kabels en bliksemafleiders.

Noot voor de redactie (