250 KM lopen in het nu: een pelgrimstocht van Den Bosch tot Maastricht


Pelgrimstocht anno 2011: twitterende pelgrims, geen rugzak, geen slaapplaats

Den Bosch - Maastricht, 20110720 -- Leven in het nu, hoeveel mensen hebben het er wel niet over, schrijven er over en adviseren erover... Maar hoe doe je dat dan? Wat is de sleutel? Dat willen Jaap Hooijschuur en Marcel van Zuuren zelf ervaren. Dus vertrekken ze 21 juli om 7.40u in Den Bosch. ‘Het is belangrijk om in het nu te leven. Dat je niet in de toekomst kunt leven, dat je niet in het verleden kunt zijn.

Dat je altijd in het nu bent. Alleen vergeten we dat allemaal wel eens, omdat er zaken spelen die zich in het verleden afgespeeld hebben en waar je mee geconfronteerd wordt. Of je moet nadenken over zaken die pas in de toekomst plaats zullen vinden. Wij gaan daarom deze pelgrimstocht lopen, 250 kilometer lopen in het nu. In die overlapping: begrijpen, weten en ervaren, ligt persoonlijke ontwikkeling.

Pelgrimstocht anno 2011:  twitterende pelgrims
Alles wat ze onderweg ervaren delen  ze op digitale wijze: twitter (via #leveninhetnu), hyves, videofilmpjes via YouTube en Facebook. In korte videoboodschappen delen ze hun ervaringen, vertellen over hun  pelgrimsinzichten en houden ze de volger op de hoogte te houden wat er nodig is om echt in het NU te leven. En of dat prettig is. Of dat voordelen biedt. Wat je daar allemaal voor moet laten. Iedereen kan ook zijn ‘levensvraag’ voorleggen aan de heren via twitter, facebook of hyves en zij zullen gedurende hun pelgrimstocht deze vragen behandelen en via een persoonlijke videoboodschap beantwoorden.

Geen rugzak, geen slaapplaats
Jaap Hooijschuur en Marcel van Zuuren gaan het experiment aan en gaan ervaren wat in het NU leven nu eigenlijk is, wat er gebeurt als alles wegvalt. Wie zij zijn als alles wegvalt. ‘Daarom denken we ook zo min mogelijk vooruit. We hebben geen slaapplaatsen gereserveerd, we denken niet na over eten en laten we ook het meenemen van bagage los.’ Heel concreet betekent het dat ze op pad gaan met de kleding die ze aanhebben en extra's die in hun zakken passen. Dus geen rugzak. En alles wat op hun pad komt, gebeurt in het nu.

De pelgrimstocht van Jaap en Marcel is live te volgen via http://www.marcelvanzuuren.com en social media:







Marcel van Zuuren - Specialist in Persoonlijke Communicatie