Ingezonden persbericht


Karavaan - Reisbureau van de Verbeelding

Karavaan reist deze zomer opnieuw drie weken lang met straat- en locatietheater langs markante plekken aan de Westfriese Omringdijk. Karavaan is hét reizende Noordhollandse zomerfestival voor beeldend muziektheater dat communiceert met alle zintuigen. Het festival nodigt uit om van 9 t/m 31 juli samen door middel van theatrale belevenissen het landschap te ontdekken. Uitgangspunt voor 2011 is de veranderende identiteit van Westfriesland.

Het festivalhart strijkt dit jaar neer in drie grote steden aan de Westfriese Omringdijk: Hoorn (14 t/m 17 juli) Alkmaar (21 t/m 24 juli)
Schagen (28 t/m 31 juli)
Daarnaast zijn er rondom deze dagen straattheaterdagen in de omliggende dorpen. In het festivalhart kan men proeven van kleine voorstellingen en het Karavaancafé is er om na te genieten van alle belevenissen met familie en vrienden én kan men theatermakers ontmoeten.

Vanuit het festivalhart neemt een gids de bezoeker mee naar locatievoorstellingen op verborgen plekken met een unieke uitstraling. Ga varen op een botter op het IJsselmeer, loop mee met de fanfare door eindeloos groen naar verre horizonten of schuif aan in het stadscafé voor een hedendaags sprookje op pianoklanken. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen waar enkele locatievoorstellingen te zien zullen zijn.

Vorig jaar was Karavaan zeer succesvol en trok 50.000 bezoekers. "Een voorstelling die volgens mij wel de echtheid van het Westfriese (boeren)leven weergeeft! Mooi, ik heb genoten. Tot volgend jaar!" (Irma Duinmeijer - publieksreactie www.karavaan.nl/karavaanlab) Het festival gaat dit jaar voort op de vorig jaar ingezette artistieke koers. Bezoekers kunnen opnieuw de hele dag naar gratis straattheater, meepraten in het KaravaanLab waar een inkijkje wordt gegeven in het maakproces en theatrale belevenissen ontdekken midden in het weiland.

Karavaan is onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland wil de Westfriese Omringdijk behouden en ontwikkelingen. Deze dijk is een bijzonder provinciaal monument, van grote landschappelijke en toeristische waarde. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven, waaronder het festival de Karavaan. Noord-Holland wil hiermee de publieke aandacht voor de dijk vergoten en daarmee ook de toegankelijkheid ervan.