Gemeente Weert

15 juli 2011

Grote actie 'Houd de KMS in Weert' op 21 juli

WK TIJGEREN IN WEERT, OOK VOOR CADETTEN!

Deze week maakte de gemeente Weert bekend dat donderdag 21 juli aanstaande het WK Tijgeren in Weert plaatsvindt. Daar wordt nu het 'WK Tijgeren voor cadetten' aan toegevoegd! De jeugd kan dus ook komen strijden voor het behoud van de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert. Het WK Tijgeren is namelijk onderdeel van een grote actie vóór het behoud van de KMS.

Door de bezuinigingsplannen van het Rijk dreigt de KMS uit Weert te gaan verdwijnen. Dat zou een grote klap voor Weert zijn. Burgemeester Wim Dijkstra: "Binnen twee weken hebben nu al ruim 2500 mensen een petitie ondertekend. Dit geeft aan dat de KMS van grote waarde is voor Weert. Door deze grote actie hoop ik dat nog meer mensen tekenen. Een vertrek van de KMS uit Weert zou kapitaalvernietiging zijn." Het ondertekenen van de petitie kan via http://houddekmsinweert.petities.nl. Wie geen internet heeft kan de petitie ondertekenen in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel in Weert.

Geef je op voor het WK Tijgeren voor cadetten
Iedereen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar kan meedoen aan het WK Tijgeren voor cadetten, donderdag 21 juli a.s. om 18.00 uur op de Markt in Weert. De deelnemers tijgeren over een stormbaan van 50 meter en strijden om de snelste tijd. Er zijn mooie prijzen te winnen, gesponsord door Reggefiber. Tevens is er voor iedereen die aanwezig is de mogelijkheid om zich als militair te laten schminken! Geïnteresseerden voor het WK Tijgeren voor cadetten kunnen zich opgeven bij mevrouw K. Rietjens van de gemeente Weert: k.rietjens@weert.nl. Er is een maximum van 50 deelnemers. De wedstrijd symboliseert de warme band die Weert met de KMS heeft.

WK Tijgeren voor volwassenen
Het WK Tijgeren voor cadetten gaat vooraf aan het WK Tijgeren voor volwassenen dat eerder deze week al werd aangekondigd. Opgeven voor deelname is nog steeds mogelijk via bovenstaande contactgegevens (maximaal 60 deelnemers).

Onderteken de petitie
Naast het WK Tijgeren zal er donderdagavond 21 juli aanstaande (koopavond) nog meer spektakel plaatsvinden voor het behoud van de KMS in Weert. Natuurlijk staat het ondertekenen van de petitie centraal en is hier volop gelegenheid voor. Ook komend weekeinde - tijdens de weekmarkt op zaterdag en tijdens de Bantopa-party op zondag - kan iedereen de petitie ondertekenen.

Updates over de actie 'Houd de KMS in Weert' zijn op Twitter te volgen via #kmsweert.