Alcoa Architectural Products levert eerste zelf- en luchtreinigende aluminiumgevel

Aluminiumgevels als vuil- en smogverdelgers

MERXHEIM, Frankrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20110721 --

Alcoa Architectural Products introduceert met Reynobond®|Reynolux® with EcoClean™ in juli een aluminium gevelplaat op de markt die zichzelf en de omgevingslucht reinigt.

Hiermee is voor het eerst een aluminiumgevel verkrijgbaar die op een actieve manier duurzaam en zowel economisch als ook milieuvriendelijk is. Met behulp van zon en vocht maakt de op titaniumdioxide gebaseerde bekleding vuil- en smogdeeltjes onschadelijk en draagt hiermee bij aan de zelfreiniging van de gevel en de reiniging van de omgevingslucht. “Door de zelfreinigende capaciteiten dalen de reinigings- en onderhoudskosten gedurende de levensduur van het gebouw”, aldus Guy Scheidecker, hoofd verkoop & marketing bij Alcoa Architectural Products.

Daartegenover staan iets hogere kosten bij de productie. Deze worden echter maar minimaal doorberekend naar de totaalprijs van de gevel. Afhankelijk van het type gevelsysteem gaat Alcoa uit van een prijsverhoging tussen 1,5 en 5 procent. Er ontstaan echter geen hogere kosten voor plaatsings- en montagebedrijven. is net zo eenvoudig te verwerken en plaatsen als gangbare gevelproducten. Rekening houdend met de totale kosten gedurende de levensduur, is de met EcoClean™ beklede Reynobond® of Reynolux® gevel zelfs nog rendabeler.

Grote belangstelling van bedrijfsleven en industrie

De gevel heeft niet alleen een zelfreinigend, maar ook een luchtreinigend vermogen. 1.000 m2 Reynobond®|Reynolux® with EcoClean™ bestrijden net zo veel smog als ongeveer 80 bomen. Dat komt overeen met de dagelijkse uitstoot van vier auto’s op aardgas. Gezien de milieubalans is de EcoClean™ gevel voor elke investeerder een interessante en positieve imagefactor. Gerichte aanvragen komen daarom nu al binnen van bedrijven die dit effect voor hun marketing willen gebruiken.

En zo werkt de nieuwe bekleding: bij invallende zonnestralen en zelfs bij een lage luchtvochtigheid werkt het lichtgevoelige titaniumdioxide (EcoClean™) net als een katalysator: Op het oppervlak vormen door het UV-licht vrijgekomen elektronen radicalen die organische stoffen en smogdeeltjes afbreken. Tegelijkertijd ontstaat een superhydrofiel (vochtaantrekkend) en extreem glad oppervlak. Al bij zeer weinig neerslag of dauw glijden de afgebroken schadelijke stoffen gewoon van het gebouw af en laten een schone gevel achter. Aanvullende informatie vindt u op www.excellence-in-innovation.eu.

Alcoa Architectural Products in Merxheim/Frankrijk is een dochteronderneming van de internationaal toonaangevende aluminiumproducent Alcoa. 59.000 medewerkers in 31 landen produceren en verkopen producten van panelen tot huishoudfolie.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6794698&lang=nl

CONTACT:
Alcoa Architectural Products
Lionel Marconnet
Tel. +33 (0) 3 89 74 46 43
Fax +33 (0) 3 89 74 46 90
Reynobond.Service@alcoa.com
Reynolux.Service@alcoa.com
www.alcoaarchitecturalproducts.eu
of
team:penta GmbH & Co. KG
Juliane Glauser
Communication
Telefoon: +49 (0) 231 – 55 69 52 68

E-mail: j.glauser@teampenta.de