Gemeente Heemskerk


maandag, 18 juli 2011

Regio IJmond werkt samen aan bereikbaarheid en luchtkwaliteit

Door toename van het verkeer en de economische groei staan de bereikbaarheid en luchtkwaliteit van de regio onder druk. Zonder maatregelen loopt de IJmond het risico in 2020 dicht te slibben en dat heeft een negatief effect op de economische ontwikkeling. Om dit tegen te gaan, hebben de IJmondgemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen besloten om samen te werken aan de ontwikkeling van een regionale visie en gebiedsagenda bereikbaarheid en luchtkwaliteit.

Niet alleen de overheid, maar ook het bedrijfsleven heeft een belangrijke inbreng in de bereikbaarheid en luchtkwaliteit van de regio. Met die reden richten het georganiseerde bedrijfsleven, Tata Steel en de vier gemeenten samen de stichting IJmond Bereikbaar op. Onder deze vlag zullen zij de komende jaren een aantal concrete maatregelen uitwerken, gericht op twee pijlers:
* Duurzame mobiliteit voor personen- en goederen. Stimulering van het gebruik van openbaar vervoer en de fiets door werknemers in de regio staan hier centraal.

* Verbetering van de bereikbaarheid en doorstroming door middel van maatregelen op het gebied van de infrastructuur en het verkeersmanagement.

Naar verwachting zal de lancering van het programma IJmond Bereikbaar medio september plaatsvinden. De Milieudienst IJmond faciliteert de opstartfase van het programma IJmond Bereikbaar.
---