Stadsdeel Amsterdam-Noord

Winnaars Mooiste straat bekend

22 juli 2011

De winnaars van de wedstrijd "de mooiste straat in Amsterdam-Noord" zijn bekend:de juryprijs is gewonnen door Koekoeksstraat/Koekoeksplein en de publieksprijs is gewonnen door het Juttepeerpad.

Vanwege het slechte weer is de uitreiking uitgesteld tot september.

De jury was algemeen lovend over de winnende straat (Koekoeksstraat/Koekoeksplein). De jury beoordeelde alle straten op de punten van: bloemrijk, gezellig, schoon, sportief en betrokken. In de Koekoeksstraat/Koekoeksplein zijn buurtbewoners nauw betrokken met elkaar en bezig om de buurt te verfraaien met geveltuintjes.

Koekoeksplein

De publieksprijs is gewonnen door het Juttepeerpad. De winnaars van de voorrondes streden om de publiekstitel. De strijd ging tussen Petmolen, Buitenzagerij en de uiteindelijke winnaar Juttepeerpad. In totaal hebben zo'n 850 mensen gestemd en met overweldigende meerderheid van 329 stemmen heeft Juttepeerpad gewonnen.

Juttepeerpad

Opknapbeurt

Dit jaar heeft de wedstrijd een nieuw onderdeel: de opknapbeurt. Vorig jaar kwam portefeuillehouder Willem Paguay met dit idee. Veel bewoners wilden graag meedoen aan "De mooiste straat verkiezing", maar vonden hun straat daarvoor niet mooi genoeg door bijvoorbeeld onkruid of vuil. Ook de opknapbeurt heeft twee winnaars: de publieksprijs is gewonnen door de Den Burgstraat en de juryprijs door
Lichterstraat/Dekschuitstraat. In nauwe samenwerking met de bewoners worden na de zomervakantie afspraken gemaakt wat de "opknapbeurt" gaat inhouden.