KNHS

Anky van Grunsven en andere toppers treden op tijdens Gala avond FEI EK Dressuur
21 juli 2011
EK dressuur 2011

ROTTERDAM (KNHS) - Op zaterdagavond 20 augustus spelen bekende dressuurtoppers zoals Anky van Grunsven, Tineke Bartels en Imke Schellekens-Bartels de hoofdrol in een drie uur durende show There is something about Dressage in het Kralingse Bos in Rotterdam. In deze spectaculaire show ter gelegenheid van het FEI EK Dressuur 2011 vormen familie pas de deux van bekende dressuurfamilies de rode draad in het programma. Dit wordt afgewisseld met alternatieve pas de deux, de beroemde Friezentrein van Christa Laarakkers en de nieuwe Emotion show van de fransman Lorenzo.

Zoveel show en dressuurspektakel is er zelfs in het Kralingse Bos nog nooit geweest op een zaterdagavond, zegt Tineke Bartels, directeur Sportief. Ik kijk echt uit naar al die bijzondere optredens, niet in de laatste plaats omdat ik zelf nu ook eens mee kan doen. Tineke Bartels rijdt samen met haar dochter Imke één van de familie pas de deux net als Marlies en Coby van Baalen, Laurens en Leunis van Lieren en Alex en Diederik van Silfhout. Uit meer onverwachte hoek zijn de pas de deux van Frank en Isolde Bock die met hun kamelen een dressuur pas de deux inclusief galopwissels tonen, een vierspan pas de deux onder leiding van IJsbrand Chardon en een fakkel pas de deux door Anky van Grunsven en Imke Schellekens-Bartels. De Friezentrein van Christa Laarakkers oogstte tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky veel bewondering vanuit de hele wereld en zal hier nogmaals optreden. De Flying Frenchmen Lorenzo was al eerder in Rotterdam met zijn 12 schimmels maar zal nu zijn nieuwe show Emotion presenteren. Kürcomponist Joost Peters verzorgt de muzikale invulling.
Kaarten voor de showavond zijn online te bestellen op www.ekdressuur2010.nl .

Hoogtepunten van het FEI EK Dressuur 2011:
Behalve op de finaledag, zijn er op donderdag 18 en zaterdag 20 augustus medailles te winnen. Woensdag en donderdag wordt de Grand Prix landenwedstrijd verreden, zaterdag de Grand Prix Special en op zondag is de Grand Prix Kür op Muziek. Op de website www.ekdressuur2011.nl is het actuele programma te vinden. Op zaterdagavond wordt met het Hippisch Gala een spectaculair showprogramma gepresenteerd. Het Stroodorp is dé ontmoetingsplaats met entertainment en het gevarieerde aanbod van veel standhouders. Over het gehele terrein zijn restaurants en overige horecavoorzieningen met een gevarieerd aanbod. Door de fraaie locatie in het Kralingse Bos, de vele side-events zoals clinics, shows én grote kans op Nederlandse medailles wordt het FEI EK Dressuur één van de meest aantrekkelijke topsportevenementen van deze zomer.

Over het FEI EK Dressuur 2011:
De Europese Kampioenschappen zullen de beste Europese dressuurcombinaties naar Rotterdam brengen. Ook is het evenement een platform voor de dressuurwereld om de paardensport breed onder de aandacht van de samenleving te krijgen. Dat gebeurt via clinics, workshops, side events, etc. die voor en tijdens de kampioenschappen zullen plaatsvinden. Het evenement komt tot stand door samenwerking van de KNHS, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het CHIO Rotterdam met steun van de hoofdsponsor Rabobank.