Politie Groningen

Vrijdag 22 juli 2011

Provincie Groningen, 22-07-2011

Getuigen gezocht incident Achter de Muur

GRONINGEN De politie is op zoek naar een man die in de nacht van maandag op dinsdag een vrouw thuis heeft gebracht na een incident Achter de Muur (zijstraat van de Poelestraat). Tussen 0.00 en 4.00 uur is een jonge vrouw daar lastig gevallen door een man. Tijdens dit incident is zij aangesproken door een mannelijke voorbijganger. Deze jongeman heeft haar hulp aangeboden en haar vervolgens op de fiets naar huis gebracht in de wijk de Oosterpoort. De politie wil graag in contact komen met deze voorbijganger.

Ook andere mensen die mogelijk getuige zijn geweest kunnen contact opnemen met de politie. De man die de vrouw heeft lastig gevallen is ongeveer 1.80-1.85 m. lang en ongeveer 25 jaar. Hij heeft donkerblond kort haar en een smalle strook baardgroei op de kaaklijn. Hij droeg dinsdagnacht een lichtblauwe spijkerbroek en een wit t-shirt.

Contact opnemen met de politie kan via:

Telefoon:0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail:via dewebsite

Vrouw gewond bij verkeersongeval

TOLBERT Een 61-jarige vrouw uit Zuidhorn is donderdagmiddag rond 16.40 uur op de kruising Zuiderweg met de Hoofdstraat in Tolbert gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde, rijdend op haar fiets, op de kruising linksaf slaan. Op het zelfde moment passeerde een onbekende automobilist het slachtoffer aan de linkerkant om daarna rechtsaf te slaan. De fietsster werd hierbij geraakt. Zij kwam vervolgens ten val. Het slachtoffer raakte gewond aan haar hoofd. Zij werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De betreffende automobilist reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De automobilist, een 25-jarige man uit Leek, werd dezelfde avond opgespoord en aangehouden. Hij verklaarde niets van het ongeval te hebben gemerkt. Wel bleek zijn auto beschadigd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Politie pakt straatrover

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de Doornbosheerd in Groningen een 40-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij donderdagmiddag in de Asingastraat in Groningen een 28-jarige vrouw heeft beroofd. De vrouw was volgens eigen zeggen van haar geld beroofd door de Stadjer, een kennis van haar. Tijdens het wegnemen van het geld uit haar kleding had de man een mes in zijn handen. De verdachte ging er samen met een andere man op een scooter vandoor. Hij kon een uur na het incident worden ingerekend. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Politie houdt viertal aan na woninginbraak

GRONINGEN / ASSEN De politie heeft vrijdagochtendvroeg in de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen vier mannen aangehouden voor woninginbraak. Een 30-jarige vrouw uit Groningen werd in haar woning aan het Schuitendiep in Groningen wakker van lawaai. Toen zij ging kijken, zag zij dat vanuit haar woning meerdere eigendommen waren weggenomen. De vrouw liep direct naar buiten. Daar trof zij vier mannen, die bij een personenauto stonden. Na een korte woordenwisseling ging het viertal er vandoor. Vermoedelijk is men de woning via een steiger en een raam binnengekomen. Het slachtoffer noteerde het kenteken en zij belde daarna de politie. Een half uur later werd de betreffende auto in de Mr P.J. Troelstralaan in Assen aangetroffen. Bij de wagen werden vier mannen, twee Assenaren van 20 en 26 jaar en twee mannen van 19 en 24 jaar, woonplaats onbekend, aangetroffen. Zij werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De betreffende auto en een tweede auto werden voor nader onderzoek in beslag genomen. Het viertal wordt vandaag gehoord.

Automobiliste botst op container

SAPPEMEER Een 50-jarige automobiliste uit Sappemeer is donderdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw reed over de Klinker en zag een container voor bouwafval over het hoofd. Een frontale botsing was het gevolg. De vrouw is met pijn aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Gestolen boot teruggevonden

MIDLAREN De politie heeft donderdagavond een sleepboot in beslag genomen. De boot lag in een zijkanaaltje van het Zuidlaardermeer. De boot was eerder deze week gestolen. De eigenaar had een oproep gedaan in de media en kreeg tips over de ligplaats. Het vaartuig bleek inmiddels overgeschilderd. De boot is in beslag genomen voor nader onderzoek. Het is nog onduidelijk wie voor de diefstal van de boot verantwoordelijk is.

Aanhouding na vernieling ruit

GRONINGEN Een 41-jarige man uit Midwolde is donderdagavond aangehouden. De man had aan het Schuitendiep een bierflesje door de ruit van een woonboot gegooid. Getuigen konden de vernieler aanwijzen aan de gealarmeerde politie. Agenten hebben de man aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling portier

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 32-jarige Stadjer aangehouden. Surveillerende agenten zagen onenigheid bij de ingang van een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen. De Stadjer gaf een portier een kopstoot en maakte slaande bewegingen. Agenten konden de man onder controle brengen en aanhouden. Hij was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Hij is ingesloten voor verhoor en hij krijgt een ontzegging voor de horecagelegenheid. De politie maakt proces-verbaal op.

Bloedneus door kopstoot

GRONINGEN Een 34-jarige man uit Groningen is donderdagnacht aangehouden op de Grote Markt in zijn woonplaats. Hij wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot een kopstoot te hebben gegeven. Het slachtoffer liep hierdoor een bloedneus op. De aanleiding is niet duidelijk. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Gewonde bij kopstaart-botsing

GRONINGEN Een 54-jarige automobilist uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt. De man stond voor het verkeerslicht van het Julianaplein. Een 52-jarige automobilist uit Peize remde te laat, waardoor hij op de 54-jarige Stadjer botste. Zijn auto schoot vervolgens door, waardoor in totaal vier autos bij de aanrijding betrokken raakten. De 54-jarige is met pijn in nek en schouders overgebracht naar het ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Twee autos zijn afgesleept. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Bromfietser rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 41-jarige bromfietser uit Groningen moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Voermanstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 845 µg/l (bijna 2 promille) alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 21 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1322, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ter Apel, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 470, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 785, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1129, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veel overtredingen bij verkeerscontrole

STADSKANAAL Bij een verkeerscontrole in en om het centrum van Stadskanaal zijn donderdagmiddag en avond 35 bekeuringen uitgeschreven. De controle was gericht op bromfietsen en gepimpte autos.

Bromfietsers zijn bekeurd voor te hoge constructiesnelheid (6x), niet werkende achterrem (2x), ondeugdelijke stuurinrichting (2x), te hoge snelheid (2x) en geen helm dragen (1x). Er is bij de autos bekeurd voor een lekke uitlaat (3x), uitlaat voldoet niet aan eisen (1x), geluidsoverschrijding uitlaat (3x), banden niet voldoende profiel (3x), te weinig lichtdoorlatendheid ruiten (2x), kapotte velg (1x), ondeugdelijke bevestiging uitlaat (1x) en onjuiste verlichting (1x). Daarnaast is bekeurd voor rijden door rood licht, negeren gesloten verklaring, te zwaar beladen aanhanger, niet dragen autogordel, geen kinderbeveiligingsmiddel, rijden zonder juiste rijbewijs (E achter B), kleven en scherpe uitstekende delen van lading aanhangwagen.

Alcoholcontrole

LEEK De politie heeft donderdag in Leek en omgeving gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal zijn 626 bestuurders gecontroleerd. Drie automobilisten hadden te veel gedronken: 165 µg/l (0,4 promille beginnend bestuurder), 255 µg/l (0,6 promille) en 365 µg/l (0,8 promille). Negen automobilisten begingen een snelheidsovertreding. Op de Oudestreek in Zevenhuizen moest 1 automobilist zijn rijbewijs inleveren voor een snelheidsovertreding van 53 km/uur. Daarnaast zijn bekeuringen uitgeschreven voor geen APK (1x), geen gordel (2x), bromfiets zonder verlichting (1x).

Autogordelcontrole

SCHEEMDA In Scheemda is donderdagmiddag gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Van de 71 automobilisten droegen er één geen autogordel. Daarnaast is een automobilist bekeurd voor niet handsfree bellen en een bromfietser is bekeurd voor een losse kinband.