Politie Hollands Midden

Katwijk - Katwijker gestoken na vechtpartij

Katwijk, 22-07-2011 o Een 26-jarige Katwijker is donderdagavond 21 juli na een vechtpartij op de kruising Sluisweg met de Burgersdijkstraat gestoken in zijn been en in zijn rug.

Een vriend van de Katwijker had in een horecagelegenheid vlakbij een conflict gehad met een persoon en was uit het pand gezet. De vriend was daarna weggegaan en kwam even later terug met de Katwijker. Nadat hij een emmer in de horecagelegenheid had gegooid werden de twee achterna gezeten door meerdere personen. De vriend wist weg te rennen, echter de Katwijker werd door de personen vastgepakt op de E.A. Borgerstraat. In de vechtpartij die hierop ontstond werd de Katwijker gestoken. Omstanders schoten daarna de Katwijker te hulp en belden de politie. De Katwijker werd overgebracht naar het LUMC.

De politie heeft na de melding direct in de omgeving gezocht naar de dader van de steekpartij en de personen die betrokken waren bij de vechtpartij. Uitvalswegen werden afgezet. Na het horen van meerdere getuigen werden uiteindelijk vijf personen aangehouden. De verdachten, een 19-jarige en twee 21-jarigen uit Den Haag, een 30-jarige Katwijker en een 31-jarige Zandvoorter, zitten nog vast en worden nader gehoord. De auto van één van hen is in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Zijn toestand is echter stabiel.