Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Verdachten van (poging) inbraak aangehouden

Oegstgeest, 22-07-2011 o De politie heeft vrijdag 22 juli een 31-jarige Leidenaar en een 45-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Marelaan.

Een getuige belde de politie toen er licht met zaklantaarns bij de woning werd geschenen en er twee mannen bij de woning werden gezien . Een persoon werd na melding, even na 03.30 uur, aangesproken op de kruising Hofbrouckerlaan met de Prins Bernhardlaan. Terwijl de agenten met de man in gesprek waren werden er tikgeluiden in de buurt gehoord. Na een zoekactie bij de woningen werd in de achtertuin van een woning aan de Emmalaan de 45-jarige verdachte aangehouden. Naast de man lag gereedschap. Deze werden in beslaggenomen. Het aangetroffen gereedschap is vermoedelijk afkomstig uit een schuur in die omgeving.

De man op de kruising met de Prins Bernhardlaan werd nader ondervraagd omdat hij zich verdacht gedroeg en zenuwachtig was. Nadat zijn zakken waren doorzocht werd er een kniptang aangetroffen. Hierop werd ook hij voor poging woninginbraak aangehouden.