DBC Onderhoud

Nieuwe zorgproductenviewer maakt servicegrouper overbodig
21-07-2011 14:19

Nieuwe zorgproductenviewer maakt servicegrouper overbodig Om de overgang naar het nieuwe DBC-systeem zo goed mogelijk te ondersteunen heeft DBC-Onderhoud de zorgproductenviewer (ZPV) ontwikkeld. De ZPV geeft informatie over de afleiding van de zorgproducten en over de opbouw van de zorgproducten. De ZPV is het afgelopen jaar steeds gebruikersvriendelijker gemaakt. Daarnaast zijn veel extra functionaliteiten toegevoegd.

Â

Naast de doorontwikkeling van de ZPV is eerder aangekondigd dat er een servicegrouper ontwikkeld zou worden. Deze zou, als aanvulling op de âgewoneâ grouper, de mogelijkheid bieden om middels een âtraceâ-functie informatie te krijgen hoe zorgproducten zijn afgeleid. Ook zou de servicegrouper een aantal simulaties ondersteunen. De vernieuwde ZPV kent dezelfde analysemogelijkheden als de beoogde servicegrouper, is eenvoudig te gebruiken, en grafisch veel fraaier. Daarmee is de nieuwe ZPV een beter alternatief gebleken voor de eerder aangekondigde servicegrouper.

Â

In de nieuwe ZPV, zoals deze op 1 juli 2011 is opgeleverd, is het mogelijk om de beslisbomen die leiden naar zorgproducten in een overzichtelijke layout te bekijken. Daarnaast kunnen zorgtrajecten handmatig ingevoerd worden om te analyseren hoe een specifiek zorgproduct is afgeleid. Het is zelfs mogelijk om verschillende productstructuren met elkaar te vergelijken, zodat een beeld kan worden gevormd van de impact van wijzigingen in de productstructuur. Meer informatie over de nieuwe ZPV vindt u hier.

Â

Ook is een aanpassing in de ZPV in voorbereiding waarmee dezelfde berichten die naar de grouper worden gestuurd (XML-berichten), met één druk op de knop worden verwerkt in de ZPV. Deze versie komt na de zomer beschikbaar.

Â

De afgelopen releases zijn voor de ICT-leveranciers ook de losse groupertabellen opgeleverd. Dit zijn de tabellen, zoals deze in de grouper worden gebruikt. Deze tabellen zal DBC-Onderhoud bij nieuwe releases als serviceproduct beschikbaar blijven stellen.

Â

Met de nieuwe ZPV, in combinatie met de groupertabellen biedt DBC-Onderhoud de mogelijkheid om een duidelijk en helder inzicht te krijgen in de productstructuur van de nieuwe DBC-systematiek.