Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Man probeert tasje te stelen | |
Op donderdagavond 21 juli probeerde een onbekende man het tasje van een 54-jarige vrouw uit Apeldoorn te stelen. De vrouw was aan het inladen bij een keukenzaak terwijl de man het tasje mee griste. De politie zoekt getuigen.


Het incident is rond 20:10 uur bij de politie gemeld. Een 54-jarige vrouw uit Apeldoorn had een keukenapparaat gekocht bij een keukenzaak aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Bij het inladen van het apparaat had ze haar tasje even neergezet. Een onbekende man griste haar tasje weg en ging er vandoor richting de Deventerstraat. De vrouw en de winkelmedewerkers gingen achter de man aan waarop hij het tasje van zich af gooide. De alarmeerde politie kwam ter plaatse en heeft in de omgeving naar de man gezocht. Hij is niet meer aangetroffen.


De onbekende man was donker getint, had een mager postuur en was ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een beige pet en donkere kleding. Mogelijk is de man nat geworden en droeg hij natte kleding. De politie heeft via burgernet en twitter getuigen opgeroepen om zich te melden. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.


2011101313

|     |Apeldoorn - Dronken scooterrijder gaat onderuit           |

Dat rijden met een slok op erg gevaarlijk is, bleek in de nacht van donderdag op vrijdag 22 juli. Een 46-jarige scooterrijder uit Apeldoorn ging onderuit, hij bleek gedronken te hebben en blies bijna vier keer het maximaal toegestane promillage.


Surveillerende agenten zagen dat de scooterrijder rond 00:10 slingerend over de Kanaalstraat in Apeldoorn reed. In de bocht naar de Stationsstraat ging de man onderuit. Hij raakte niet gewond. Het vermoeden van de agenten dat de man gedronken had, werd bevestigd door de blaastest op straat, waarop de man is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 1.9. Dat is bijna vier keer het maximaal toegestane promillage voor ervaren bestuurders. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011101339

|     |Apeldoorn - Fietsster gewond na val met fiets             |

Een 52-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagmiddag 21 juli gewond geraakt nadat zij met haar fiets ten val kwam. De fietsster is ter plaatse aan haar pijnlijke schouder en heup gehandeld door ambulancepersoneel.


Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur. De 52-jarige fietsster reed over de De Savornin Lohmanstraat in Apeldoorn. Vermoedelijk wilde ze iets uit haar fietstas pakken waardoor ze uit balans raakte en ten val kwam. Ze liep onder andere een pijnlijke schouder en heupklachten op. Ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld, ze hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.


2011101216

|     |Apeldoorn - Scooterrijder zonder helm heeft gedronken     |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 juli een 17-jarige scooterrijder uit Apeldoorn aangehouden omdat hij gedronken had. De jongen viel op omdat hij zonder helm reed.


Surveillerende agenten zagen de scooterrijder rond 02.00 uur rijden over de Vlijtseweg in Apeldoorn. Hij trok de aandacht van de agenten omdat de jongen geen helm op had. Uit een blaastest bleek dat je scooterrijder gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 0.5. Omdat de Apeldoorner beginnend bestuurder is, is dit ruim twee keer te veel. De jongen kreeg een bekeuring en een rijverbod.


2011101352

|     |Apeldoorn - Sieraden gestolen bij juwelier                |

Op donderdagmiddag 21 juli zijn er sieraden gestolen bij een juwelier in de Korenpassage in het Apeldoornse centrum. De politie zoekt getuigen.


Rond 15.30 kwamen er twee vrouwen en een man binnen bij de juwelier. Eén van hen wist de sieraden weg te nemen en vervolgens ging het drietal er vandoor. Eén vrouw had donker haar en een stevig postuur. Ze droeg een witte broek en een donker jasje. De tweede vrouw
had bruin haar en had lichte kleding aan. De man was lang en had kort zwart haar, hij droeg donkere broek, een wit overhemd en een donker jasje. De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


2011101251

|     |Apeldoorn - Man probeert geld te stelen bij schoenenzaak  |

Een onbekende man heeft op donderdagmiddag 21 juli geprobeerd geld te stelen vanuit een schoenenzaak aan de Brinklaan in Apeldoorn. De man werd betrapt door een medewerker en ging er zonder buit vandoor.


Een onbekende man kwam de schoenenzaak rond 16.00 uur binnen. Korte tijd later zag een medewerkerster dat de man in het magazijn van de zaak was. Zij sprak de man aan waarop hij meeliep naar de winkel en de winkel verliet. Later bleek dat de man geprobeerd had geld weg te nemen. De man had een donkere huidskleur en was ongeveer 1.80m lang, hij had kort donker haar en een normaal postuur. De man droeg donkere kleding. De politie heeft via burgernet en twitter getuigen opgeroepen om zich te melden. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.


2011101266

|     |Apeldoorn - Koffiezetapparaat gestolen uit buurthuis      |

Tussen donderdagmiddag 14 juli en maandagmorgen 18 juli is er ingebroken in een buurthuis aan het Vogelplein in Apeldoorn. Er is een koffiezetapparaat gestolen.


Men is binnengekomen door raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


2011101120

|     |Apeldoorn - Jongen aangehouden voor diefstal fiets        |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 juli een 16-jarige jongen op heterdaad aangehouden voor fietsendiefstal. Agenten in burgerkleding fietsten achter twee jongens en zagen dat één van het een onafgesloten fiets meenam.


Agenten in burgerkleding fietsen aan de Langeweg in Apeldoorn en zagen twee jongens op een fiets rijden. Aan de Koninginnelaan nam één van hen een fiets mee die bij een flatgebouw onafgesloten geparkeerd stond. De agenten hielden de jongen aan en hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd kon de Apeldoorner weer naar huis. De fiets is bij de eigenaar afgegeven.


2011101359


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --