Politie Drenthe

Vrijdag 22 juli 2011

Provincie Drenthe, 22-07-2011

Aanhouding buiten heterdaad

EMMEN De politie heeft donderdagochtend aan de Laan van de Bork in Emmen een 28-jarige inwoner van diezelfde plaats buiten heterdaad aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van een bromfiets. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij is verhoord. De Emmenaar is inmiddels heengezonden.

Grasmaaier gestolen

UFFELTE In de nacht van woensdag op donderdag is uit een afgesloten schuur aan de Rijksweg in Uffelte een volautomatische grasmachine gestolen. De dader(s) verschafte(n) zich toegang door het slot dat op de deur zat te verwijderen.

Motorrijder ten val

EMMEN Donderdagmiddag kwam een 31-jarige motorrijder uit Emmen ten val op de kruising Ermerweg / Rondweg te Emmen. Een 54-jarige automobilist uit Schoonebeek reed op de Ermerweg met zijn auto en aanhangwagen. Bij het kruispunt zag hij de motorrijder waarschijnlijk over het hoofd en draaide de weg op. De motorrijder kon de auto niet tijdig ontwijken en kwam ten val. De 31-jarige is voor controle naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De politie doet nader onderzoek.

Winkeldief betrapt

EMMEN Een 41-jarige Emmenaar werd donderdagmiddag betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De man verduisterde bij een winkel aan de Statenweg in Emmen diverse levensmiddelen. Bij de kassa rekende hij alleen een zakje chips af maar werd door oplettend personeel betrapt. De man is overgedragen aan de politie.

Politie houdt man aan na vernieling ruit

MEPPEL Donderdagavond heeft de politie een 26-jarige man uit Staphorst aangehouden nadat hij van een winkel een ruit had vernield. Diverse getuigen konden de verdachte aanwijzen waarop hij werd aangehouden. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt viertal aan na woninginbraak

GRONINGEN / ASSEN De politie heeft vrijdagochtendvroeg in de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen vier mannen aangehouden voor woninginbraak. Een 30-jarige vrouw uit Groningen werd in haar woning aan het Schuitendiep in Groningen wakker van lawaai. Toen zij ging kijken, zag zij dat vanuit haar woning meerdere eigendommen waren weggenomen. De vrouw liep direct naar buiten. Daar trof zij vier mannen, die bij een personenauto stonden. Na een korte woordenwisseling ging het viertal er vandoor. Vermoedelijk is men de woning via een steiger en een raam binnengekomen. Het slachtoffer noteerde het kenteken en zij belde daarna de politie. Een half uur later werd de betreffende auto in de Mr P.J. Troelstralaan in Assen aangetroffen. Bij de wagen werden vier mannen, twee Assenaren van 20 en 26 jaar en twee mannen van 19 en 24 jaar, woonplaats onbekend, aangetroffen. Zij werden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De betreffende auto en een tweede auto werden voor nader onderzoek in beslag genomen. Het viertal wordt vandaag gehoord.

Aanhoudingen in het uitgaansleven

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Prinsenplein in Meppel diverse verdachten aangehouden. 3 Mannen (een 24-jarige uit Groningen, een 20-jarige uit Hoogezand en een 21-jarige uit Assen) waren betrokken bij een vechtpartij met een 19-jarige inwoner uit Meppel. De 19-jarige was buiten bewustzijn toen de politie ter plaatse was. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De 3 mannen zijn overgedragen aan de KMAR aangezien het militairen betreft. Tijdens deze aanhouding is tevens een 17-jarige inwoner uit Meppel aangehouden. De jongeman hield zich hinderlijk op en wilde de vorderingen van de politie herhaaldelijk niet opvolgen. Hierop werd hij uiteindelijk aangehouden. Tijdens zijn aanhouding trapte hij een 27-jarige agente hard in de buik. De agente is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht en heeft aangifte gedaan.

Later in de nacht vond in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein een vechtpartij plaats waarbij een 21-jarige verdachte een bezoeker met een glas tegen het hoofd sloeg. Het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) raakte hierdoor gewond aan zijn hoofd. De verdachte kon buiten het pand op aanwijzigen van getuigen worden aangehouden en wordt nader verhoord. Het slachtoffer is voor controle naar de huisartsen post gegaan.