VisitDenmark


Vakantieland Denemarken pakt groot uit op de 50PlusBeurs Vrijdag, juli 22 2011

Met tv-kok René Pluijm, Smørrebrød Workshops, een boerderijwinkel, beursaanbiedingen, een modeshow en volop reisinformatie.

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is met diverse partners aanwezig op de 50PlusBeurs, van 13-18 september in de Jaarbeurs Utrecht. Naast aantrekkelijke beursaanbiedingen en informatie over een vakantie in het Deense eilandenrijk kunnen bezoekers op de stand letterlijk een kijkje nemen in de Deense keuken en âvoorproevenâ tijdens een workshop met tv-kok René Pluijm en de dagelijkse Smørrebrød workshops. Er zijn bovendien tal van Deense lekkernijen te koop in de boerderijwinkel. Nieuw op de beursvloer is een modeshow van Deense kledingmerken.
René Pluijm en kaas van Arla Foods: ook thuis dichterbij de Deense natuur
De Deense zuivelcoöperatie Arla Foods is al jaren actief op de Nederlandse markt met kaas onder de merken Arla Apetina®, Arla Finello®, Arla Buko® en Castello®.
Voor zijn televisieprogramma 'Pluijm op Pad' (RTL4) bezocht culinair avonturier René Pluijm het moederbedrijf van kaas- en zuivelproducent Arla Foods in Denemarken, en kookte daar met Castello Danablu. Castello staat voor speciale âgenietkazenâ. Castello Höhlenkäse is er daar één van. Deze speciale kaas wordt gerijpt in de Mønsted kalkgrotten nabij de oude Deense koningsstad Viborg in Midden-Jutland. Op de Denemarken-stand laat René Pluijm zich donderdagochtend 15 september tussen 10-12 uur inspireren door één van Arla Foods' recepten met Apetina, Deense witte kaas.

Smørrebrød Workshops: maak kennis met het klassieke Deense lunchgerecht
Twee Deense dames geven tijdens de 50PlusBeurs driemaal per dag Smørrebrød Workshops op de Denemarken-stand. Beursbezoekers kunnen zich na aankomst op de beurs bij de stand aanmelden om deel te nemen aan een workshop. Degene die het beste resultaat van de Deense lunchklassieker maakt, wint een leuke prijs.
Smørrebrød, letterlijk vertaald âbrood met boterâ en vrij vertaald âbelegd broodâ, is een Deense lunchklassieker sinds het eind van de 19de eeuw. Er is een oneindig aantal variëteiten: het Deense roggebrood wordt rijkelijk belegd met vlees, vis of aardappel en andere smakelijke ingrediënten.

Nieuw: modeshow met Deense merken
De afgelopen twee decennia heeft Deense kleding een enorme groei doorgemaakt op de Nederlandse markt. Er zijn nu meer dan tweehonderd verschillende merken actief in Nederland. Na energie is kleding het belangrijkste exportproduct van Denemarken.
Tijdens een 100% Deense modeshow op het modeterras in hal 11 kunnen bezoekers van de 50PlusBeurs een paar keer per dag de nieuwste najaarscollectie bewonderen van onder andere Soulmate, Pardon en Choise. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de kleding te kopen, bij de stand van Smederij Agenturen in hal 11.

Noord-Jutland: veel natuurschoon en bijzondere lichtval In Noord-Jutland, in de punt van Denemarken met zijn speciale licht en fraaie, afwisselende natuur, valt van alles te beleven. Noord-Jutland heeft een kustlijn van maar liefst 1450 kilometer, âwandelendeâ duinen en enkele van Europaâs mooiste stranden. Brede, witte zandstranden die zich helemaal uitstrekken van de woeste golven van de Noordzee tot de rustige, kindvriendelijke stranden richting het Kattegat. En van het pittoreske Skagen in het noorden waar twee zeeën elkaar ontmoeten, tot de fraaie landschappen in het zuiden die lang geleden in de ijstijd zijn ontstaan. De Limfjord doorsnijdt het noorden van Jutland met zijn glooiende weiden, kleine vissersdorpjes en historische landschappen.

Aalborg: stad van kunst en architectuur, heden en verleden De natuur, het bijzondere licht en de zee aan ruimte in de regio Noord-Jutland hebben in de loop der jaren vele kunstenaars geïnspireerd. Aalborg is de hoofdstad van deze regio met onder andere KUNSTEN Museum van Modern Kunst. Nordkraft is een bruisend, dynamisch huis waar theater, muziek en sport samensmelten tot nieuwe vormen. Het Utzon Centrum aan de kade in Aalborg is een must voor liefhebbers van architectuur en design. Niet alleen door de vermaarde architect Jørn Utzon, die opgroeide in deze Deense stad, maar ook door enkele van de meest innovatieve en baanbrekende meesters. Voor een dagje winkelen en bijzondere aankopen kan men terecht bij de jonge ontwerpers, kunstenaars, glasblazers en galeries in Aalborg, de nieuwste Deense bestemming van KLM. Even buiten de stad ligt Lindholm Høje, een indrukwekkende Vikingbegraafplaats.

Oost-Denemarken: cultuurhistorie en lokale specialiteiten op de eilanden Seeland, Møn, Lolland en Falster
Seeland betovert met de spectaculaire (krijt)rotspartijen van Møns- en Stevns Klint, Mariboâs meertjes, Odsherred met het speciale licht dat kunstenaars generaties lang inspireerde en met bossen, heuvels en het rustgevende uitzicht over zee en fjord.
Er zijn tal van kastelen, landgoederen, burchten, vestingwerken, oude kerkjes en andere cultuurhistorische monumenten en bezienswaardigheden zoals het Vikingschepenmuseum en het Sagnlandet Lejre bij Roskilde of het Middeleeuwencentrum in Nykøbing Falster.
In Oost-Denemarken treft men ook een schatkamer aan lokale specialiteiten. De rijke grond van de eilanden Lolland en Falster levert de beste omstandigheden voor het telen van fruit. En de drooggelegde fjordbodem bij de Lammefjord in Odsherred vormt de voedingsbodem voor de beste groente van het land. Er zijn ook veel boerderijwinkeltjes waar lokaal geproduceerde producten te koop zijn, zoals appelsap, kaas, bier en jam.
Oost-Denemarken is tevens zeer geschikt voor een wandel- of fietsvakantie met de vele gemarkeerde routes langs natuurschoon en idyllische oude stadjes.

Dansk Feriebus Bookingburo (DFB): dé Denemarken Vakantiespecialist Voor een vakantie naar Denemarken kan men in Nederland terecht bij Dansk Feriehus Bookingburo (DFB). Deze organisatie is al ruim 25 jaar specialist in vakanties naar Denemarken. Van vakantiehuizen aan het strand, in de duinen of in de bossen tot hotels en zogenaamde Kroâs, authentieke Deense hotels die zeer geschikt zijn voor een rondreis door het eilandenrijk. Maar ook voor een overtocht naar Denemarken of een vakantie met (klein)kinderen kan men terecht bij DFB: er zijn voordelige LEGOLAND-arrangementen en tal van vakantieparken met activiteiten en een zwembad.
DFB biedt keuze uit meer dan 25.000 vakantiehuizen, ruim vijftig kindvriendelijke vakantieparken en honderd hotels in heel Denemarken.

Vakantiepartner Denemarken: meer vakantiehuis voor minder Vakantiepartner Denemarken is onderdeel van Feriepartner Danmark, het grootste zelfstandige verhuurbedrijf van vakantiehuizen in Denemarken. Vakantiepartner Denemarken biedt (particuliere) vakantiehuizen in heel Denemarken, in het binnenland en aan de kust, van eenvoudig tot luxe. Er zijn hondvriendelijke vakantiehuizen en er is een speciale catalogus âVissershuizenâ met vakantiehuizen die optimaal aansluiten bij de wensen van sportvissers.
De plaatselijke medewerkers van Vakantiepartner Denemarken kennen alle vakantiehuizen en wonen in de betreffende regio voor een optimale informatievoorziening.

Beursinformatie
De 50PlusBeurs is van dinsdag 13 tot en met zondag 18 september 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10-17.30 uur.
Standnummer vakantieland Denemarken: 8C039.

Smørrebrød Workshops: dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Aanmelden bij de Denemarken-stand 8C039. Maximaal 15 deelnemers per workshop.

Meer informatie: www.visitdenmark.nl/50plusbeurs