Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 22-07-2011

Drie verdachten poging beroving aangehouden

(Zie persberichten district Binnensticht d.d. 19-07-2011: Getuigenoproep laffe beroving)

ZEIST Een 90-jarige vrouw uit Zeist werd op zondagavond 10 juli het slachtoffer van een laffe straatroof. Zij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Die avond probeerden drie jongens haar op de Slotlaan van haar tas te beroven. Zij hield de tas vast en kwam ten val, waarna de verdachten er zonder buit vandoor gingen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat haar schouder was gebroken en dat zij een hersenschudding had opgelopen.

De politie stelde een onderzoek in. Daarbij werden op woensdag 20 juli de drie verdachten, jongens van 12, 13 en 14 jaar uit Zeist, aangehouden. Bij hun verhoor bekenden zij de straatroof. De jongens zitten nog vast en worden op vrijdag voorgeleid bij de Officier van Justitie.

Babbeltruc

ZEIST Een bejaarde vrouw werd op donderdagmiddag 21 juli het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 13.30 uur werd er op de Nicolaas Beetslaan aangebeld bij de woning van een 85-jarige vrouw. Voor de deur stond een vrouw die vertelde binnenkort in de straat te komen wonen en graag de maten van de kasten op te willen meten. De Zeistse liet de vrouw binnen, praatte enige tijd met haar en liep met haar door de woning. Na verloop van tijd gaf de vrouw plotseling aan weg te moeten en verdween. De Zeistse ontdekte vervolgens dat er meerdere sieraden uit de woning waren gestolen.

Signalement

Vrouw met lichtgetinte huidskleur, 1.50-1.60 meter, ± 25 jaar, zwart half lang haar, dikke buik (alsof ze zwanger was), zwart T-shirt, donkere ¾ jas en een zwarte trui. Opvallend was dat zij haar rechterhand in haar mouw hield.

Aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen op of die haar in de middag op of in de omgeving van de Nicolaas Beetslaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.