Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 22-07-2011

Mannen mishandeld

SOEST Twee mannen werden in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juli door een andere man mishandeld.

Rond 01.45 uur waren twee mannen van 23 en 24 jaar en afkomstig uit Soest op de Albert Cuyplaan bij een vriend op bezoek geweest. Zij verlieten het pand van de vriend en liepen naar hun fietsen. Vervolgens werden zij vanuit een naastgelegen pand aangesproken door een man, waarna er een woordenwisseling ontstond. De man kwam naar buiten en sloeg en schopte de twee mannen. De slachtoffers liepen weg en belden de politie.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 39-jarige man uit Soest, aan. Hij verkeerde vermoedelijk onder de invloed van drank en drugs. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De slachtoffers liepen letsel aan hun ribbenkast, nek en gezicht op. Zij deden aangifte van mishandeling.

Snorfietser aangereden, automobilist rijdt door

BAARN Een snorfietser werd op donderdagavond 21 juli aangereden door een automobilist. De automobilist reed door.

Rond 18.15 uur reed een 16-jarige jongen uit Baarn met zijn snorfiets over de Wakkerendijk. Bij hem achterop zat een 15-jarige plaatsgenoot en achter hen reed een vriend op een snorfiets. Zij reden in de richting van Eemnes. Zij hoorden dat zij van achteren werden genaderd door een auto, waarbij de automobilist claxonneerde. De auto haalde hen in, maar sneed vervolgens de 16-jarige jongen af. Daarbij werd de snorfietser door de rechterzijkant van de auto geraakt. De snorfietser en zijn passagier kwamen met de snorfiets ten val en de automobilist reed zonder te stoppen door. De 15- en 16-jarige jongen liepen schaafwonden op. Zij kregen hulp van de vriend en van een passerende fietser, die een shirt aan had met in de kraag de naam van de firma Nijhof. De slachtoffers gingen naar het politiebureau en deden aangifte.

Signalement automobilist

Blanke man, 18-35 jaar en kort bruin haar. Hij reed in een oud grijs klein model auto. De lak was volgens de getuige verkleurd en de auto zag er volgens hem afgeragd uit.

In het kader van het onderzoek komt de politie graag in contact met de hulpverlenende fietser (met het Nijhof-shirt) en eventuele andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.