Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 22-07-2011

Aangehouden woninginbreker is gaatjesboorder

(zie persberichten Eemland zuid, d.d. 20/07/2011, inbreker aangehouden)

AMERSFOORT Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat de aangehouden inbreker kort daarvoor een woninginbraak had gepleegd op de Heidevlinder. Om binnen te komen gebruikte hij de methode van gaatjesboren.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een man aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen bij zich en een aantal spullen die afkomstig waren uit bovengemelde woning. Bij het onderzoek bleek dat de verdachte zich de toegang had verschaft door middel van het gaatjesboren. Voor meer informatie over deze methode verwijst de politie naar www.politiekeurmerk.nl. Hier kunt u lezen hoe u uw woning kunt beveiligen tegen deze manier van inbreken.

De politie zet het onderzoek naar betrokkenheid van de verdachte bij meerdere woninginbraken voort.

Autokraak

AMERSFOORT Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 22 juli een autokraker aan.

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Drentsestraat. Agenten gingen ter plaatse, maar de vogel bleek gevlogen. Bij onderzoek in de omgeving troffen zij de verdachte op de Trompstraat aan. De man, 32 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden. Hij bleek zijn buit, een navigatiesysteem, in de struiken te hebben verstopt. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten.