Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom,

Utrecht, 22-07-2011

Vrouw ernstig gewond door val

LOPIK Een 21-jarige vrouw uit Lopik raakte ernstig gewond en werd met spoed overgebracht naar het UMC.

De vrouw was donderdag 21 juli omstreeks 15.15 uur in een woning aan de Nobelaerweg bezig met het verhuizen van een kast. Daarbij gleed zij uit, viel achterover en raakte met haar achterhoofd precies de rand van een op de vloer staande kast.

De vrouw, die niet meer zelfstandig ademde en ook geen hartslag meer had, werd direct gereanimeerd door een 28-jarige man uit Lopik, die haar hielp met verhuizen. Daarnaast schreeuwde hij hard om hulp, hierop reageerde een buurvrouw die te hulp schoot. Daarna hielpen nog meer hulpverleners.

Bij de reanimatie werd ook een Lucas gebruikt. Dat is een apparaat die borstcompressie geeft. Politie en brandweer kwamen ook ter plaatse en ook de traumaheli werd naar Lopik gedirigeerd. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer werd de vrouw uit de woning gehaald. Met spoed werd zij naar het UMC overgebracht en werd daar in kritieke toestand opgenomen.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Bij een radarsnelheidscontrole door het VerkeersHandhavingsTeam van de Politie Utrecht op donderdag 21 juli tussen 08.10 en 11.10 uur zijn 75 bestuurders betrapt.

De controle vond plaats op de Zuidstedeweg. Er passeerden 647 bestuurders de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar 50 is toegestaan. De overtreders krijgen de bekeuring toegezonden.