Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 22-07-2011

Man aangehouden

WOERDEN Een 46-jarige man uit Woerden is aangehouden op verdenking van mishandeling en huisvredebreuk.

Het incident vond donderdag 21 juli omstreeks 19.50 uur plaats en werd gepleegd tegen een 44-jarige vrouw uit Woerden. De man was na het plegen van de feiten richting het winkelcentrum Molenvlietbrink gelopen. De politie stelde een onderzoek in en zag de man, die voldeed aan het signalement, daar in het winkelcentrum lopen, waarop hij werd aangehouden.

De man werd ingesloten en het onderzoek tegen hem wordt voortgezet. De vrouw liep onder meer letsel op aan haar gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Problemen in de relatiesfeer liggen vermoedelijk ten grondslag aan het incident.

Rijden onder invloed

MIJDRECHT Een 68-jarige automobiliste uit Uithoorn is betrapt op het rijden onder invloed.

Politiemensen kregen donderdag 21 juli omstreeks 16.45 uur het verzoek om uit te kijken naar een auto, waarvan de bestuurder/ster hevig slingerend zou rijden over de prov.weg N201 richting Uithoorn. Het lukte de politie om de auto te traceren en volgde de bestuurster. Zij zagen dat de Uithoornse slingerend reed en reageerde in eerste instantie niet op stoptekens. Uiteindelijk lukte het om de auto aan de kant te krijgen.

Bij het aanspreken bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw 785 ug/l alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt voor insluipingen

MAARSSEN - De politie van het wijkteam in Maarssen constateert een toename van het aantal inbraken en insluipingen, die overdag plaatsvinden.

Wat daarbij opvalt is, dat men vooral kijkt of er deuren, ramen en bovenlichten openstaan en dan kans zien hun slag te slaan.Geef dieven niet die gelegenheid en sluit uw woning ALTIJD goed af. Indien u thuis bent en geen zicht heeft op een openstaande buitendeur, sluit deze dan af of neem maatregelen, dat deze niet zomaar verder geopend kan worden.

Bovendien blijkt dat oudere mensen steeds vaker het slachtoffer van insluipingen worden. Met een babbeltruc praten insluipers zich de woning in en leiden de aandacht van de bewoner(s) af. Ondertussen doorzoekt een medepleger de woning en steelt portemonnees, sieraden, bankpassen etc.

Wees dus alert en verschaf insluipers en dieven geen gelegenheid! Instrueer familieleden of andere bekenden hoe te handelen, indien onbekenden aanbellen. Vraag altijd om legitimatie en vertel aan NIEMAND uw pincode.

Verdachte situatie: bel alarmnummer 112

Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken, eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en bel het alarmnummer 112 en vraag naar de politie. Deze informatie is van groot belang voor de vaststelling van de identiteit van de verdachten en voor hun opsporing en door alert en waakzaam te zijn, kunt u zeker een bijdrage leveren.

Op de website www.stopdecriminaliteit.nl kunt u zien hoeveel woninginbraken in uw omgeving plaatsvinden. Daarnaast en zien wat u hier zelf tegen kunt doen. In de dossiers staan zaken waarbij Politie Utrecht u om hulp vraagt bij het oplossen ervan. Kijkt u met ons mee?