Gemeente Den Helder

BreedNet in Den Helder 2011-07-22

De technische mogelijkheden op het gebied van online communicatie gaan razendsnel. Denk aan videoconferencing met partners overal op de wereld en het verzenden van zeer grote databestanden. Ook Helderse ondernemers hebben behoefte aan meer betaalbare bandbreedte op internet. Hiermee kunnen zij meer online diensten en producten aanbieden en afnemen dan nu het geval is. Om dit te kunnen realiseren, heeft het college besloten aan te haken bij het glasvezelproject BreedNet.

Wethouder Visser van Economische zaken: "BreedNet maakt Den Helder en de regio interessanter als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven en geeft een impuls aan de ontwikkeling van de locale economie. Naast de verbeteringen aan de N9, waardoor Den Helder en de regio over de weg aanzienlijk beter bereikbaar zijn, zorgt het glasvezelnetwerk ervoor dat we ook via de digitale snelweg beter en sneller bereikbaar worden. Ondernemers kunnen via internet hun producten en diensten internationaal aanbieden. Den Helder ligt via breedband internet letterlijk om de hoek."

Razendsnelle internetverbindingen voor ondernemers "Menig internetondernemer is ooit op zolder of in de garage begonnen, maar ook internationaal georiënteerde offshore bedrijven en de bij ons aanwezige kennis- en onderzoeksinstellingen profiteren van razendsnelle internetverbindingen. Iedereen kan straks wereldwijd communiceren met de snelheid van het licht. Nog een voordeel is dat bedrijven en instellingen met BreedNet structureel kunnen bezuinigen op de kosten van automatisering en internet. Met de deelname in BreedNet biedt het college met name de kleine en startende ondernemers een mogelijkheid zich op de elektronische markt te presenteren tegen lagere kosten en gunstige voorwaarden."

Glasvezel
Het project BreedNet is geïnitieerd door de Provincie Noord-Holland en wordt mede ondersteund door de Kamer van Koophandel. Door het project BreedNet kunnen bedrijven en instellingen toegang krijgen tot een betrouwbaar en betaalbaar glasvezelaanbod. BreedNet levert zelf geen aansluiting of diensten, maar bundelt de vraag naar glasvezel van ondernemers in een bepaald gebied en brengt deze vraag in contact met aanbieders van glasvezelverbindingen en aanbieders van breedbanddiensten. Hierdoor worden mogelijkheden vergroot en kosten gedrukt. Het project wordt uitgerold in Noord-Holland Noord, waardoor onze regio aansluit op het al bestaande open glasvezelnetwerk van de Noordelijke Randstad.

Voorlichtingsbijeenkomsten
In het najaar worden er voor de Helderse ondernemers drie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over de mogelijkheden van BreedNet. Dan start ook de inventarisatie van de vraag naar supersnel internet. Kijk nu al voor meer informatie op www.breednet.nl.