Gemeente Lingewaard


Website herstructurering glastuinbouw in de lucht

Voor informatie over de herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren is er sinds vorige week een website in de lucht. Op www.huissen-angeren.nl kan eenieder informatie krijgen over alles wat met de herstructurering te maken heeft.

Het Projectbureau herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren werkt momenteel hard aan het toekomstbestendig glastuinbouwgebied Huissen-Angeren door het faciliteren, stimuleren en regisseren van initiatieven. Met de herstructurering van glastuinbouwgebied Huissen-Angeren willen gemeente en provincie samen met de gebruikers de tuinbouw in het gebied behouden en/of de ruimtelijke kwaliteit van het gebied verbeteren. De doelstelling is het ontwikkelen van twee vitale toekomstbestendige tuinbouwgebieden Leutensche Leigraaf en de Rietkamp door ruimte te bieden voor schaalvergroting en/of clustering van verspreid liggende locaties. Deze ruimte wordt mede gecreëerd door stoppende of verplaatsende tuinders te faciliteren. De deelgebieden t Zand en Dijkzone lenen zich gelet op de schaal, karakter en verkaveling niet voor schaalvergroting van glastuinbouw. Er zal daar meer op ontwikkeling van woon- of werkfuncties worden gericht.

Veel tuinders hebben het afgelopen half jaar gehoor gegeven om initiatieven, wensen en vragen binnen het herstructureringsgebied Huissen-Angeren kenbaar te maken bij het projectbureau!

Dit projectbureau:

* heeft een ruimtelijke en landschappelijke visie per deelgebied en stuurt hiermee pragmatisch op integrale en duurzame ontwikkelingen. begeleidt tuinders met subsidieaanvragen.

* heeft met meer dan 75% van de tuinders in het gebied contact.
* faciliteert tuinders met het uitwerken van nieuwe ontwikkelingen.
* brengt partijen met elkaar in contact, van stoppende tuinder tot woningzoekende.

* adviseert stoppende- en groeiende tuinders hoe te profiteren van het gemeentelijk- en provinciaal beleid.

* werkt de plannen uit om de infrastructuur in het gebied en ontsluiting van het gebied te verbeteren.

* is constructief in gesprek met provincie en gemeente om het beleid nog beter aan te laten sluiten op de praktijk.
* adviseert gemeente en provincie met de inzet van welke middelen de doelstellingen kunnen worden bereikt.

* is momenteel actief bezig met het uitwerken van een aantal plannen in de herstructurering. Deze voorbereiding kost tijd en zal later zichtbaar zijn in het veld.

Meer hierover vindt u op de nieuwe website: www.huissen-angeren.nl

Heeft u suggesties en/of vragen dan kunt u contact op nemen met het Projectbureau herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren:

Eric Spies (Projectmanager)
Email: e.spies@lingewaard.nl
Tel.: 026 32 60 360

Evelien Luggenhorst (Projectmedewerker)
Email: e.luggenhorst@lingewaard.nl
Tel.: 026 32 60 425