Gemeente Eindhoven

Gemeente stelt gebied rond Beatrixkanaal veilig

De storm van 28 juni 2011 heeft zijn sporen achtergelaten langs het Beatrixkanaal. Veel van de populieren zijn onherstelbaar beschadigd. De gemeente Eindhoven begint op 1 augustus met het veilig stellen van het gebied. Dan worden afgebroken takken verwijderd en bomen die acuut gevaar opleveren gerooid. Er worden nauwelijks hele bomen verwijderd. Na het veilig stellen worden de afgesloten wegen weer opengesteld.

Voor de overige bomen die gerooid moeten worden vraagt de gemeente Eindhoven kapvergunningen aan. Dat gebeurt deels bij de gemeente Best omdat een aantal populieren op het grondgebied van Best staan. Het veilig stellen duurt ongeveer twee weken. Na de storm van 28 juni heeft de gemeente eerst de meest gevaarlijke situaties inmiddels opgelost. Maar door de storm zijn veel bomen minder stabiel geworden. Ook leveren de loshangende takken in de bomen gevaar op voor passanten. Om fietsers en wandelaars te beschermen tegen vallende takken zijn fiets- en wandelpaden afgesloten. Het gaat om het fietspad tussen de Landsart en de Oirschotsedijk. Dat fietspad is afgesloten. Fietsers worden omgeleid over de Spottersweg. Ook de zandpaden langs het Beatrixkanaal zijn in verband met de veiligheid nu nog afgesloten. De verwachting is dat de wegen half augustus weer opengesteld kunnen worden.

Vleermuizen

Het onderzoek naar de kraamkolonies vleermuizen loopt nog. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek, worden alleen de bomen gerooid die acuut gevaar opleveren.