Watersportverbond - KNWV

Knallende opening Delta Lloyd Jeugd WK

donderdag 21 juli 2011

De registratie voor de Delta Lloyd Jeugdwereldkampioenschappen zeilen in de Olympische 470 klasse voor zeilers onder de 22 jaar werd vandaag afgerond met een totaal van 60 heren- en 32 damesteams. Op het evenement dat van 20 t/m 28 juli plaatsvindt in Medemblik, zijn in totaal 26 landen vertegenwoordigd.

De opening vond om 18:00 uur plaats op kasteel Radboud, waar het evenement met een daverend kanonschot werd geopend door Burgemeester Streng van de Gemeente Medemblik.

Voor morgen staan de eerste twee wedstrijden gepland. De heren varen in twee groepen en zullen de komende drie dagen kwalificatierondes varen, waarna op 25 juli a.s. de vloot zal worden opgedeeld in de zogenaamde Gold en Silver fleets. De dames varen het Jeugd WK in één groep. Op 28 juli a.s. zullen de grote finales plaatsvinden in de zogenaamde 'medal races'.
Over het evenement:
Het evenement wordt georganiseerd door het Watersportverbond, in samenwerking met KZ&RV Hollandia, de International 470 Class
Association en de 470 Klasse Organisatie Nederland. Het evenement wordt ondersteund door titelsponsor Delta Lloyd, het Watersportverbond, Gaastra, het Ministerie van VWS, de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Medemblik.

Meer informatie op de evenement website: www.470juniorworlds2011.orgÂ