Politie Twente

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs Enschede
Een 24-jarige man uit Enschede werd donderdag 21 april aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs een voertuig bestuurde.

Donderdagavond 21 juli omstreeks 21.00 uur zagen surveillerende agenten een automobilist opvallend rijden op de Diekmanstraat in Enschede. De bestuurder manoeuvreerde de auto zo ongelukkig door het andere verkeer dat het vermoeden bestond dat de bestuurder geen rijbewijs had. De auto werd stopgezet. Bij navraag bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De 24-jarige man krijgt hiervoor een proces-verbaal. (2011069831)

Bromfietser kan rijbewijs inleveren Geesteren
Een 18-jarige bromfietser uit Harbrinkhoek kon donderdag 21 juli zijn rijbewijs inleveren, omdat hij veel te hard reed met zijn brommer. De 18-jarige reed omstreeks 20.30 uur over het naast de Harbrinksweg gelegen verplichte brom/fietspad in Geesteren. Na correctie bleek de bromfietser 76 km/h te rijden, waar 40 km/h is toegestaan. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011069847)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Losser
Donderdagmiddag 21 juli deed een 32-jarige man uit Enschede aangifte van diefstal van een auto. De man had de auto op dinsdag 19 juli omstreeks 21.00 uur, met pech geparkeerd op de Gronausestraat tussen Losser en Glane. Op donderdagmiddag 21 juli bleek de auto er niet meer staan. Het gaat om een blauwe Honda Civic met het kenteken FG-DZ-32.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de auto of weten waar de auto nu kan zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011069764)

Snelheidscoureur raakt rijbewijs kwijt Albergen
Een 29-jarige automobilist uit Wierden raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij met zijn auto veel te hard heeft gereden. De man reed omstreeks 18.30 uur over de Zenderseweg in Albergen. De automobilist reed 154 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De automobilist werd staande gehouden en kon zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011069879)

Vrachtauto met koperplaten gestolen De Lutte
Donderdagmorgen 21 juli deed de eigenaar van een transportbedrijf aan de Hanhofweg in De Lutte een vervelende ontdekking. Een vrachtauto met aanhanger bleek van het bedrijfsterrein te zijn gestolen. De aanhanger was beladen met koperplaten met een waarde van enkele tienduizenden euro's. De politie startte direct met een onderzoek. Een oplettende getuige zag later ie ochtend de vrachtauto met aanhanger staan op de Schuilenberglaan in Almelo. Een deel van de koperplaten bleek gestolen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal van de vrachtauto in De Lutte of heeft iets gezien van het ompakken van de koperplaten. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011069598)

Man gewond bij eenzijdige aanrijding Enschede
Een 35-jarige man uit Enschede raakte 21 juli gewond bij een eenzijdige aanrijding in Enschede.

Donderdag 21 juli omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Windmolenweg in Enschede. Een 25-jarige bestuurder uit Enschede reed met een bedrijfsauto over de Windmolenweg, gaande in de richting van Boekelo. De man voelde zich niet goed en keerde zijn voertuig. Tijdens deze manoeuvre verloor de man de controle over zijn voertuig, schampte een boom en kwam in de berm tot stilstand. De man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011069806)

Twee mannen aangehouden voor diefstal kabels en haspels Hengelo
Een 25-jarige man uit Enschede en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden vrijdag 22 juli aangehouden, omdat zij kabels en haspels hadden gestolen.

Vrijdagmorgen 22 juli omstreeks 03.30 uur zag een oplettende getuige twee mannen diverse goederen stelen van een bouwterrein in de buurt van de Breemarsweg. De getuige gaf een duidelijk signalement door van de mannen en hun auto. Op de Breemarsweg troffen de agenten de auto aan. In de auto lagen diverse kabels en haspels, die vermoedelijk van het bouwterrein waren gestolen. Beide mannen, een 25-jarige man uit Enschede en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011069929)

Dronken scooterrijder aangehouden Wierden
Een 29-jarige man uit Almelo werd vrijdag 22 juli aangehouden, omdat hij dronken op een scooter reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Vrijdag 22 juli omstreeks 00.30 uur zagen fietsende politieagenten een scooterrijder met bijrijder rijden over de Grote Maatweg in Wierden. De scooter voerde geen achterverlichting. De scooterrijder negeerde stoptekens van de agenten, maar de fietsende agenten bleken snel te kunnen fietsen en konden de scooterrijder tot stoppen dwingen. Omdat het vermoeden bestond dat de 29-jarige scooterrijder alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,09 promille uit. Bij navraag bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011069912)
Toedracht aanrijding letsel
Wierden
Donderdagmiddag 21 juli heeft op de Nijverdalsestraat een aanrijding plaats gevonden, waarbij vier auto's betrokken zijn. (zie onderstaand persbericht)

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente heeft de toedracht van het ongeval onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat de veroorzaker, een 27-jarige automobilist uit Haaksbergen, om onbekende reden op de linkerweghelft is gekomen. De tegemoetkomende automobilist, een 25-jarige man uit Raalte, probeert nog uit te wijken maar wordt toch aangetikt. Hierdoor komt de 25-jarige op de verkeerde weghelft. De tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30-jarige Wierdenaar, wijkt uit en komt in de rechterberm tegen een boom tot stilstand. De 27-jarige die nog op de verkeerde weghelft rijdt veroorzaakt hier een tweede aanrijding met een 28-jarige bestuurder uit Nijverdal. Bij deze aanrijding raakt de 27-jarige dusdanig gewond dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere drie bestuurders worden ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

De exacte toedracht, de aanleiding waarom de 27-jarige op de linkerweghelft is gereden, kan door de afdeling Verkeersongevallen Analyse niet worden achterhaald. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vermoedelijk geen technisch defect van de auto is geweest. (2011069822)

Persbericht verzonden op 21 juli: Aanrijding letsel
Wierden
Donderdag 21 juli omstreeks 17.00 uur heeft op de Nijverdalsestraat een aanrijding plaats gevonden, waarbij vier auto's betrokken zijn. Eén bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, drie bestuurders zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Omstreeks 17.00 uur rijdt een automobilist over de Nijverdalsestraat komende uit de richting Nijverdal en gaande in de richting Wierden. Om onbekende reden komt hij op de linkerweghelft terecht, waar hij frontaal in aanrijding komt met de tegemoet komende auto. Hierbij raken beide automobilisten gewond. De veroorzaker moet door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden, waarna hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis. De tegemoetkomende automobilist raakt licht gewond en is behandeld door het ambulancepersoneel.

Twee achteropkomende automobilisten, die het ongeval willen ontwijken komen met elkaar in aanraking, één automobilist eindigt hierdoor met zijn auto tegen een boom. Beiden raken licht gewond en zijn ter plaatse behandeld door het ambulance personeel.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld.

Drie verdachten fietsendiefstal aangehouden Enschede
Politie Twente, team Enschede-Centrum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 juli, drie verdachten aangehouden voor fietsendiefstal.

Omstreeks 01.15 uur meldt een alerte getuige dat drie mannen, Achter 't Hofje veel belangstelling hebben voor de daar gestalde fietsen. De ter plaatse gekomen agenten constateren dat van twee fietsen het slot vernield is. Tevens wordt een tas met gereedschap aangetroffen. Hierop worden de drie mannen, 28 en 33 jaar uit Gronau en een 30-jarige Enschedeër, aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politie arrestantencentrum. De fietsen en de tas zijn meegenomen naar het bureau. (2011069908)


-----------------------

22 juli 2011